FOLLOW US: facebook twitter

Προχθές τους έφταιγε η Cisco, χθες «έπεσε» το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο…

Ημερομηνία: 11-11-2020 | Συντάκτης:

Μετά το φιάσκο της Δευτέρας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα με την πλατφόρμα της Webex για την τηλεκπαίδευση.

Χιλιάδες μαθητές και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, ειδικά αυτοί που προσπάθησαν από το σχολείο τους να συνδεθούν με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αντίκρισαν εικόνες που γράφανε: «σφάλμα κατά τη σύνδεση με τη βάση δεδομένων»

Προκειμένου να γίνουν μαθήματα στο webex, έπρεπε προηγουμένως το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να ταυτοποιήσει τον κάθε χρήστη ώστε να του επιτραπεί η  είσοδος στην υπηρεσία webex . Για να γίνει είσοδος στην Τηλεδιάσκεψη WebEx έπρεπε οι χρήστες να συνδεθούν στην κεντρική υπηρεσία πιστοποίησης (SSO) με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που διαθέτουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Λόγω μεγάλου φόρτου όμως το ΠΣΔ «κράσαρε» με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ταυτοποιήσει όλους τους  χρήστες.

Αν και η Γ.Γ του υπ. Παιδείας δήλωσε πως τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και εντός της ημέρας θα αποσταλούν νέοι σύνδεσμοι και κωδικοί στους εκπαιδευτικούς, τα προβλήματα εξακολούθησαν να υπάρχουν κάνοντας δύσκολη τη ζωή εκπαιδευτικών και μαθητών.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας δε δίστασε νωρίτερα σε νέα του ανακοίνωση να ρίξει την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς για το πρόβλημα στο σύστημα ζητώντας να μην μπαίνουν εκτός ωραρίου και να συνδέονται μόνο αν έχουν μάθημα!

Ξέχασε η υπουργός Παιδείας ότι πριν από λίγες μέρες δήλωσε: «είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της», ωστόσο όλοι στα σχολεία γνωρίζουν ότι δεν έγινε καμιά ουσιαστική προετοιμασία.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος