FOLLOW US: facebook twitter

Τηλεδιάσκεψη Βαλιανάτου με Ηλείους βουλευτές: «Η απόφαση είναι πλέον πολιτική, αν φτάσει τέλος Μάη χωρίς νερό καταστραφήκαμε»

Ημερομηνία: 26-04-2021 | Συντάκτης:
Τηλεδιάσκεψη Βαλιανάτου με τους Ηλείους βουλευτές για την ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ

Με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει για τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας με την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ΤΕΟΒ του νομού λόγω χρεών στη ΔΕΗ με αποτέλεσμα εκατοντάδες καλλιεργητές να μην έχουν νερό για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος κάλεσε  την Παρασκευή το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη τους βουλευτές του νομού για να εξετάσουν την δυνατότητα εξεύρεσης λύσης ώστε να μην καταστραφεί η αγροτική παραγωγή στις περιοχές όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο. Στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές Κ. Τζαβάρας, Α. Νικολακόπουλος και Δ. Καλαματινός, η κ. Αυγερινοπούλου για τεχνικούς λόγους δεν κατάφερε να συμμετάσχει και να συνδεθεί , ενώ με τον κ. Κατρίνη είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Μαζί συνομίλησαν για όλα τα αγροτικά θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ μαζί με τον κ. Βαλιανάτο ήταν και ο Δ/ντής Ο.Π Γαστούνης κ. Μανώλης Δεληγιάννης.

Ο κ. Βαλιανάτος επισήμανε ότι οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί έχουν εξαντλήσει ολα τα μέσα με τα οποία μπορούν να ασκήσουν πίεση στη ΔΕΗ και στο Υπουργείο για να πάρει θέση και να προχωρήσει σε μια συμφέρουσα λύση με τους ΤΟΕΒ και πλέον η απόφαση είναι πολιτική. Προς αυτήν την κατεύθυνση ζήτησε τη δική τους βοήθεια ώστε να ρυθμιστούν τα χρέη των ΤΟΕΒ, η Ο.Π τους ειχε ήδη καταθέσει και εγγράφως τη δική της πρόταση και κάλεσε τους βουλευτές να βάλουν “πλάτη” για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μην οδηγηθεί μεγάλο μέρος του νομού σε καταστροφή του αγροτικού τομέα. Όπως ανέφερε μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας “ αν δεν βρεθεί πολιτική λύση, τελείωσαν οι καλλιέργειες. Και εγώ και ο κ. Δεληγιάννης επισημάναμε στους βουλευτές ότι αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος για την βιομηχανική τομάτα που στην δική μας περιοχή καλλιεργείται το 80% του προϊόντος και για την οποία έχουμε υπογράψει συμβόλαια με τα εργοστάσια και μάλιστα η σεζόν προβλέπεται πολύ καλή. Τώρα βρισκόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα γιατί ως τις 13 Μάη που θα εκδικαστεί η προσωρινή διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα νερό δεν θα υπάρχει και να μετά και από την εκδίκαση της υπόθεσης δεν καταφέρουμε να πάρουμε νερό και πάμε έτσι τέλος Μάη, καταστραφήκαμε.  Οι βουλευτές από την πλευρά τους είπαν ότι έκαναν και κάνουν προσπάθειες για περισσότερες δόσεις από την ΔΕΗ για να διευκολυνθούν οι ΤΟΕΒ, αλλά βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. Συζητήσαμε και τα άλλα πάγια θέματα που μας απασχολούν, αποζημιώσεις, παγετός, συνδεδεμένες κλπ, αλλά αυτήν τη στιγμή προέχει η ρύθμιση των οφειλών των ΤΟΕΒ με την ΔΕΗ”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος