FOLLOW US: facebook twitter

Τηλεδιάσκεψη για τον περιορισμό της διασποράς του ιού

Ημερομηνία: 30-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στη Δυτική Ελλάδα μετά το «καμπανάκι» Χαρδαλιά

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αντικείμενο συζήτησης την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την τήρηση των μέτρων από τους εργαζομένους στις δημόσιες υπηρεσίες και από όλους τους πολίτες, μετά την επισήμανση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά για αυξημένο φορτίο στις τρεις περιφερειακές ενότητες. Η τηλεδιάσκεψη διεξήχθη με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και συμμετείχαν οι τρεις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Γιαννόπουλος, Χαράλαμπος Μπονάνος και Μαρία Σαλμά, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, και ο ηλειακής καταγωγής αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα της Ηλείας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη διαρκούς και πιστής τήρησης των μέτρων αποτροπής της διασποράς του ιού, για να μη συμπιεστεί κι άλλο το ήδη επιβαρημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η συζήτηση περιστράφηκε αρχικά γύρω από τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, προκειμένου να μην επαναληφθεί ό,τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του Οκτωβρίου.

Επίσης, από τους αντιπεριφερειάρχες τονίστηκε το γεγονός ότι διαπιστώνεται αυξημένη κίνηση οχημάτων παρότι η χώρα βρίσκεται σε lockdown, με συνέπεια να ελλοχεύει κίνδυνος αυξημένης διασπορά του  ιού. Για τον λόγο αυτό, ζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στα σημερινά υποφερτά επίπεδα. Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, δεν πρέπει να επικρατήσει κλίμα εφησυχασμού αλλά εγρήγορση, ώστε ο νομός να μην αυξήσει το επιδημιολογικό του φορτίο και να μην επιβαρυνθεί η δημόσια υγεία, χτυπώντας «καμπανάκι» ενόψει χειμώνα, περίοδος κατά την οποία παραδοσιακά είναι σε έξαρση η γρίπη.

Προχθές οι αστυνομικοί βεβαίωσαν συνολικά 78 παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, καθώς και άλλες 20 για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος