FOLLOW US: facebook twitter

Τηλεδιάσκεψη εργασίας με το Υπουργείο Μετανάστευσης για σχέδιο ασφαλείας στη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών Πύργου

Ημερομηνία: 08-06-2022 | Συντάκτης:

Ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα εκτάκτων αναγκών των δομών φιλοξενίας μεταναστών είχε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τους υπεύθυνους του  Υπουργείου Μετανάστευσης. Παρούσα στην ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση ήταν και η προισταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου, όπου συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται το Υπουργείο για τη δομή φιλοξενίας του Πύργου στη Φιλοθέη.

Στην τηλεδιάσκεψη, από την πλευρά του Υπουργείου συμμετείχαν, ο διοικητής της Δομής Χρήστος Τσιαχρής, η υπεύθυνη για θέματα πολιτικής προστασίας και εκτάκτων αναγκών του Υπ. Μετανάστευσης Ευσταθία Χιλιαρχάκη και τα μέλη της ομάδας εργασίας Γεωργία Μήτσικα και Ευστράτιος Ναλμπάντης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και της ομάδας εργασίας είχαν επισκεφθεί πριν περίπου ένα μήνα τη Δομή του Πύργου καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για ενημέρωση.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στα σχέδια αντιμετώπισης θεομηνιών που έχουν εκπονηθεί από τον Δήμο Πύργου κάνοντας μια σύντομη περιγραφή όλων των προληπτικών δράσεων του Δήμου σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο δήμαρχος Πύργου εξήγησε ότι η Δημοτική Αρχή θεωρεί τον μετανάστη «ιερό πρόσωπο», και σε αγαστή συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας συνδράμει για την καλύτερη και ασφαλέστερη παραμονή των μεταναστών στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος