FOLLOW US: facebook twitter

Τηλεδιάσκεψη Αυγερινοπούλου-Διγαλάκη: «Κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί η Αρχαία Ολυμπία!»

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Προοπτικές συνεργασίας με Αμερικανικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και λειτουργίας τους στην Ηλεία

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Βασίλη Διγαλάκη, στην πρόταση για ίδρυση «ομπρέλας» Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Αρχαία Ολυμπία που έθεσε υπόψιν του η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενώ σχολίασε ότι: «η Αρχαία Ολυμπία είναι ένα περιβαλλοντικό και πολιτιστικό κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί!».

Η κα Βουλευτής πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Υφυπουργό για την ανάπτυξη του Ν. Ηλείας και δη της Αρχαίας Ολυμπίας και την ανάδειξή του σε πόλο προσέλκυσης διεθνών φοιτητών στο πλαίσιο τηςαξιοποίησης της συνεργασίας των 27 αμερικανικών πανεπιστημίων με τα ελληνικά ιδρύματα που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο.Η κα Βουλευτής πρότεινε την ίδρυση «ομπρέλας» Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με έδρα την Αρχαία Ολυμπία,τη δημιουργία ερευνητικών περιβαλλοντικών προγραμμάτωνστο Ν. Ηλείας, αλλά και την ίδρυση προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης (RnD) σε συνεργασία με τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, αλλά και τα Πανεπιστήμια πέριξ της Ηλείας, όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ενώ σαν πρώτο βήμα πρόκρινε τη λειτουργία θερινών σχολείων (summerschools).

Οι προτάσεις της κα Βουλευτού βρήκαν τη θετική ανταπόκριση του κ. Υφυπουργού, καθώς συμπλέουν με τη φιλοσοφία του Υπουργείου Παιδείας, όπως με τον Ν. 4692 για τα πανεπιστημιακά προγράμματα, ενώ το Υπουργείο ηγείται της προσπάθειας εμβάθυνσης της συνεργασίας των ελληνικών ιδρυμάτων με κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την άνοιξη, μετά και την άρση των υγειονομικών περιορισμών,αναμένεται η πραγματοποίηση ημερίδας στην Ηλεία με την παρουσία του κ. Υφυπουργού για τη διερεύνηση των ευκαιριών λειτουργίας Αμερικανικών Πανεπιστημίων στην Ηλεία, αλλά και η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των ιδρυμάτων.

Θυμίζουμε ότι την πρόταση για ίδρυση «ομπρέλας» Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Αρχαία Ολυμπία την είχε θέσει η κα Βουλευτής και στην Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα μέσα στο έτος, την οποία και βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Προς παράταση η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα σε στενή επικοινωνία με το Υπουργικό Επιτελείο για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας εν μέσω του δεύτερου lockdown, ενημερώνει,σε συνέχεια της επικοινωνίας της με το Υπουργείο Οικονομικών, ότιοδεύει προς παράταση η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021. Η απόφαση αυτή θα προσφέρει μια μικρή «ανάσα» στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ., καθώς θα τους δίνεται η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας όχι στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος