FOLLOW US: facebook twitter

TikTok: Ο χτύπος των γυναικοκτονιών του αύριο

Ημερομηνία: 11-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συμβαίνει τώρα. Συμβαίνει καθημερινά. Συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Και συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου. Το πιστεύεις; Όχι, και δεν σε αδικώ, γιατί άμα δεν το δεις με τα ίδια σου τα μάτια, δεν μπορείς να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Δεν μπορείς να διανοηθείς ως γονιός που έχουν φτάσει τα πράγματα. Απλά δεν πάει το μυαλό σου κι αυτό συνιστά μία ακόμη φυσιολογική πτυχή του χάσματος των γενεών. Γιατί τα πράγματα πάντα θα προχωράνε. Για καλό και για κακό. Και πάντα οι μεγαλύτερες ηλικίες, όσο θα μεγαλώνουν, θα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να κατανοήσουν τα πιτσιρίκια.

Και τελικά αυτό μάλλον είναι ένα ακόμη μάθημα το οποίο οφείλουν να μάθουν οι γονείς. Δεν πρόκειται και δεν είναι και απαραίτητο να τα πιάσουν όλα. Οφείλουν όμως να αφουγκραστούν τον κόσμο που ξημερώνει. Οφείλουν να διαισθανθούν τις σύγχρονες αντιστοιχίες του δικού τους εφηβικού παρελθόντος. Γιατί ξυπνήσαμε μια μέρα και οι ρόλοι πια είχαν αντιστραφεί. Πλέον ήμασταν εμείς εκείνοι οι οποίοι πασχίζαμε να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τη νέα γενιά. Και όλο αυτό είναι μία διαδικασία, η οποία καταρχήν οφείλει να γίνει με έναν στοιχειώδη σεβασμό στον κόσμο τους, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι είναι υπεράνω κριτικής. Τουναντίον…

Σε τούτη λοιπόν τη διαδικασία, οι γονείς έχουν έναν ανέλπιστο σύμμαχο, ο οποίος παρά ταύτα συνιστά και μέρος του προβλήματος. Αυτός ο προβληματικός σύμμαχος είναι το γνωστό και μη εξαιρετέο TikTok. Για όσους δεν το γνωρίζουν –αν και ακούγεται απίθανο να μην το γνωρίζει κάποιος– το TikTok είναι εφαρμογή η οποία επιτρέπει την δημιουργία και κοινοποίηση μικρών κωμικών και μη βίντεο. Με άλλα λόγια, κάτι σαν το Youtube αλλά κυρίως για δημιουργία προσωπικού περιεχομένου. Στην Ελλάδα τώρα, όπως και σε άλλες χώρες, το πιο απλό και διαδεδομένο πράγμα που κάνουν τα κοριτσόπουλα στο TikTok είναι να τραγουδούν playback.
Και δυστυχώς κάποια από αυτά τα (ο θεός να τα κάνει) τραγούδια, τα οποία τραγουδούν με καμάρι και νάζι, είναι ντροπή όχι μόνο για κάθε θηλυκό που σέβεται τον εαυτό του, αλλά για το ανθρώπινο είδος. Αυτοεξευτελίζονται με έναν πραγματικά ασύλληπτο τρόπο, υποβιβάζοντας τους εαυτούς τους στο χυδαιολόγιο μιας μουσικής υποκουλτούρας, την οποία ωστόσο τα μικρά έχουν αγκαλιάσει. Και το σοκαριστικό όλης την υπόθεσης, δεν είναι το ελεείνα σεξιστικό υβρεολόγιο, αλλά το γεγονός ότι τα ίδια τα κοριτσάκια το αποδέχονται και το αναπαράγουν. Τι έχουν αποδεχτεί δηλαδή; Ότι είναι όντως όλα αυτά τα πράγματα που τους κατονομάζουν, και σε κάθε περίπτωση ένα αναλώσιμο εργαλείο του σεξ, υποταγμένο στις επιθυμίες των αρσενικών.

Θα έπρεπε να βαράνε καμπανάκια. Κι αυτό διότι οι γυναικοκτονίες οι οποίες συντελούνται στη χώρα τα τελευταία χρόνια, έχουν τις ρίζες τους στην παραδοσιακή πατριαρχία του παρελθόντος. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με κάτι διαφορετικό. Στο TikTok χτυπάει ο γυναικοκτονικός ρυθμός του αύριο και αμφιβάλλω σοβαρά αν οι περισσότεροι γονείς το έχουν πάρει χαμπάρι και γνωρίζουν τι εκτυλίσσεται εκεί μέσα. Γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή. Γι’ αυτό θέλει κουβέντα με τα παιδιά, σε βάθος χρόνου, μέχρι να καταλάβουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα κι ότι όλα αυτά τα οποία τραγουδούν οι τράπερ της κακιάς ώρας, είναι σκουπίδια και επί της ουσίας κυοφορούν τη νέα γενιά των γυναικοκτόνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος