FOLLOW US: facebook twitter

Τι θα γίνει με τα σχολεία μετά τις 7 Ιανουαρίου

Ημερομηνία: 30-12-2020 | Συντάκτης:
-Ουδέν νεότερο από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη Κεραμέως- Λοιμοξιολόγων

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία απασχολεί την κυβέρνηση αλλά και την κοινωνία με τα επιδημιολογικά στοιχεία να μην είναι επαρκή ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Μπροστά σε μια δύσκολη εξίσωση βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που θα κληθεί σύντομα να λάβει αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Με τα τεστ που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες να είναι εξαιρετικά λίγα αλλά και την χαλάρωση εξαιτίας των εορτών να προκαλεί ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα η επιτροπή των ειδικών εξετάζει όλα τα σενάρια χωρίς να έχει καταλήξει στις τελικές εισηγήσεις της.

«Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για να έχουμε μείωση του ιϊκού φορτίου», δήλωσε τη Δευτέρα (28/12) κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ειδικά για τα σχολεία τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν και πως εντός της εβδομάδας θα γίνει συνάντηση της υπουργού παιδείας με τους ειδικούς για να τεθεί το πλαίσιο για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων.

Στη Επιτροπή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις με την κυρίαρχη τάση να προκρίνει πως δεν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις πριν περάσουν 10-15 μέρες καθώς μόνο τότε θα υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας στον πληθυσμό.

Η επιτροπή θα κληθεί να κάνει την εισήγησή της εάν θα ήταν ασφαλέστερο το εκπαιδευτικό lockdown να παραταθεί μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιανουαρίου αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία μετά τις γιορτές. .

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος