FOLLOW US: facebook twitter

Τι συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου – Κυριάρχησαν η Υγεία και η τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ημερομηνία: 01-12-2022 | Συντάκτης:

Η κατάσταση που επικρατεί στη Νοσοκομείο του Πύργου και η αδιαφορία του Πανεπιστημίου Πατρών για την Ηλεία, με αφορμή τις εξαγγελίες για Κτηνιατρική στο Αγρίνιο, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίνεται στο διαρκές αίτημα του δήμου για συνάντηση, προκειμένου να βρεθεί λύση για να μην ανασταλεί η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και ταυτόχρονα να ενταχθεί η Ηλεία στην «άγονη» ζώνη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προγραμματιστεί ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καταλόγισε στα λόμπι της Πάτρας συνειδητή υποβάθμιση της Ηλείας και επανέλαβε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για να επανενταχθεί η Ηλεία στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, προγραμματίζοντας συνάντηση με πανεπιστημιακούς στον Πύργο στο τέλος Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε» της ελάσσονος μειοψηφίας, Στάθης Καννής, δήλωσε πως η αντιπολίτευση έθεσε τις δυνάμεις της στη διάθεση του δημοτικής αρχής για να διεκδικηθεί η λύση στο πρόβλημα του νοσοκομείου και πρότεινε τη μετάβαση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου Πύργου στο υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθεί, μαζί με τους προέδρους φορέων και τους δημάρχους της Ηλείας που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συμφώνησε με την πρωτοβουλία του δημάρχου να οργανώσει συνάντηση πανεπιστημιακών στον Πύργο και ζήτησε να προσδιοριστεί το αντικείμενο της διεκδίκησης ΑΕΙ με συγκροτημένη και τεκμηριωμένη πρόταση.

επικεφαλής της παράταξης Πύργος Έργο Πολιτών Αντ. Καράμπελας ανέφερε ότι και στην υγεία και στην παιδεία έχει μπει «ταφόπλακα», σημειώνοντας ότι είχαν αποφασιστεί δυναμικές κινητοποιήσεις και παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων που εντέλει δεν πραγματοποιήθηκαν, αφήνοντας αιχμές κατά του δήμου, και ζήτησε άμεση και μαχητική διεκδίκηση με βάση αυτά που είχαν συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Νικολούτσος, συμφώνησε με το να γίνει άμεση παρέμβαση και μετάβαση στο υπουργείο Υγείας για να λυθεί το πρόβλημα της στελέχωσης της Παθολογικής, ζητώντας να βρεθεί τρόπος για επικοινωνιακή προβολή του ζητήματος σε πανελλαδικό επίπεδο. Για τα ΑΕΙ στηλίτευσε την πρακτική του Παν/μίου Πατρών και πρότεινε την ιδιωτική εκπαίδευση ως εναλλακτική οδό για να επιστρέψει η Ηλεία στον ακαδημαϊκό χάρτη.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αναγένεσις», Χάρης Μιχαλακόπουλος, ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί η μάχη για την Υγεία και την Παιδεία, παρότι έχει χαθεί χρόνος και οι οιωνοί δεν είναι ευχάριστοι, και πρόσθεσε πως η παράταξή του θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν και για τα δύο θέματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος