FOLLOW US: facebook twitter

Τι σημαίνει ειδική εμπειρία (Προκήρυξη 2Κ/2019);

Ημερομηνία: 17-04-2019 | Συντάκτης:
Γράφει ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Σύμβουλος Εργασίας & Εκπαίδευσης, MSc, MA

Την τρέχουσα χρονική περίοδο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη 3 σημαντικές Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Η 1Γ/2019 που αφορά 60 θέσεις τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ολοκληρώνεται την Τρίτη 17 Απριλίου 2019, η 1Κ/2019που αφορά 12 θέσεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη Βουλή των Ελλήνων και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 23 Απριλίου2019 και η 2Κ/2019 που αφορά 1.116 μόνιμες θέσεις σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας  (19 θέσεις στην Ηλεία) με προθεσμία τις 24 Απριλίου 2019.

Πρακτικές συμβουλές για τους υποψηφίους και ειδική εμπειρία

Στην προκήρυξη 1Γ/2019 οι υποψήφιοι μετά την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων καλούνται να στείλουν φάκελο με δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή μέχρι τις 22 Απριλίου 2019. Αντίθετα όσοι υποβάλουν αίτηση στις προκηρύξεις 1Κ/2019 και 2Κ/2019 δεν θα χρειαστεί να στείλουν δικαιολογητικά. Το ΑΣΕΠ μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και ανάρτησης των προσωρινών αποτελεσμάτων θα καλέσει διπλάσιο αριθμό ατόμων που υπέβαλαν αίτηση να αποστείλουν φάκελο με δικαιολογητικά προκειμένου να επιλεγούν οι διοριστέοι.

Στην προκήρυξη 2Κ/2019 πριμοδοτούνται με επιπλέον μόριαως ειδική εργασιακή εμπειρία (20 ανά μήνα αντί για 7 μέχρι 48 μήνες) όσοι υπηρέτησαν ως επικουρικό προσωπικό σε δημόσιες δομές Υγείας με αναφορά στο νόμο 3329/2005. Σε αυτό το νομοσχέδιοαναφέρονται ορισμένες από τις βασικές ειδικότητες που εμπίπτουν στο καθεστώς επικουρικού προσωπικού: Ιατροί (ΠΕ), Νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ), Αδελφοί Νοσοκόμοι (ΔΕ), Τραυματιοφορείς (ΥΕ), Ιατρικά Εργαστήρια (ΤΕ), Ραδιολογία – Ακτινολογία (ΤΕ), Βοηθοί Ιατρικών και Βιλογικών Εργαστηρίων (ΔΕ), Χειριστές Εμφανιστών (ΔΕ), Πλήρωμα Ασθενοφόρων (ΔΕ), Φυσιοθεραπεία (ΤΕ), Λογοθεραπεία(ΠΕ και ΤΕ), Εργοθεραπεία(ΠΕ και ΤΕ), Ειδικοί Παιδαγωγοί (ΠΕ), Κοινωνική Εργασία (ΤΕ), Θεραπευτές Παιδαγωγοί (ΔΕ). Οι υποψήφιοι αυτών και παρεμφερών ειδικοτήτων, εφόσον πραγματοποίησαν συμβάσεις ως επικουρικό προσωπικό και η ειδικότητά τους περιλαμβάνεται στην προκήρυξη 2Κ/2019, μπορούν να κατοχυρώσουν τα μόρια της ειδικής εμπειρίας που προαναφέραμε.

Χρήσιμη Πληροφορία

Προκειμένου να προετοιμαστούν σωστά οι υποψήφιοι, αρχικά θα πρέπει να δουν με προσοχή το σχετικό ΦΕΚ της προκήρυξης ώστε να εντοπίσουν τους κωδικούς θέσεων που τους ενδιαφέρουν (Στήλη ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ). Στη συνέχεια να επιβεβαιώσουν ότι ο τίτλος σπουδών τους είναι κατάλληλος για τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν (στήλη ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ). Τέλος να επιβεβαιώσουν ότι εκτός από τον κατάλληλο τίτλο σπουδών, διαθέτουν και τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν (στήλη ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ). Αυτές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. Βέβαια ανά κατηγορία εκπαίδευσης  (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) υπάρχουν και άλλα προσόντα, όπως π.χ. οι ξένες γλώσσες που μπορεί να μην είναι υποχρεωτική η υποβολή τους, μοριοδοτούνται όμως ξεχωριστά.

Περισσότερες Πληροφορίες

Γραφείο Διεκπεραίωσης Υποθέσεων & Συμβουλευτική «exousiodotisi.GR»

Τηλέφωνο: 2622022114 email: exousiodotisi@gmail.com web: www.exousiodotisi.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος