FOLLOW US: facebook twitter

Τι επισημαίνει για το φονικό στα Άσπρα Σπίτια ο δικηγόρος του γιου του θύματος: «Ο δράστης γέμισε το όπλο του τρεις φορές»

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:
-Παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας δηλώθηκε χθες στην Ανακρίτρια Ηλείας

Στην Ανακρίτρια Ηλείας εμφανίστηκε το πρωί συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του ο Φώτης Βέργος, γιος του 77χρονου Αναστάσιου Βέργου, που δολοφονήθηκε στις 30 Μαρτίου του 2020 στα Άσπρα Σπίτια Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος του 68χρονου που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση από την περασμένη Παρασκευή.Παράλληλα, έλαβε αντίγραφο της δικογραφίας και ζήτησε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις, που θα φωτίσουν κάθε πτυχή του συμβάντος.

Ο Φώτης Βέργος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είχε την πρόθεση να σκοτώσει και τους γονείς αλλά και τον ίδιο στη συνέχεια, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη απετράπη λόγω του εμβολισμού με το τρακτέρ.

Ο δικηγόρος του κ. Βέργου, Γιώργος Κονταξής, δήλωσε στην «Πρωινή»:

«Η κατά συρροή εγκληματική συμπεριφορά του κατηγορουμένου ήταν απολύτως σχεδιασμένη και καταφανώς προμελετημένη. Έδρασε εκ προθέσεως, ευρισκόμενος σε ανατριχιαστικά ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο δράστης είχε στήσει με το κυνηγετικό του όπλο ένα αποτρόπαιο καρτέρι θανάτου και για τα τρία μέλη της οικογένειας Βέργου. Ευτυχώς βέβαια, ο γιος καθυστέρησε λίγο και δεν έφτασε μαζί με τους γονείς του στο μοιραίο σημείο. Ο κατηγορούμενος εκδήλωσε την εγκληματική μανία του αρχικά εναντίον του 77χρονου άνδρα και της 71χρονης συζύγου του πυροβολώντας δύο φορές τον καθένα.

»Ο 77χρονος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρότατα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα κι όταν αποχωρεί από το σημείο με το όχημα των θυμάτων, εμμένει στην ανθρωποκτόνο πρόθεσήτου και προσπαθώντας να ολοκληρώσει το φρικιαστικό του έργο, στρέφει το όπλο του και εναντίον του γιου, που εκείνη τη στιγμή κατευθύνεται οδηγώντας τον γεωργικό ελκυστήρα του για να συναντήσει τους γονείς του. Και μόνο όταν ο γιος, προσπαθώντας να σωθεί, εμβολίζει το όχημα που οδηγούσε ο δράστης, αυτός πέφτει στο έδαφος και δεν ολοκληρώνει και την τελευταία πράξη του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δράστης γέμισε το όπλο του τρεις φορές!

»Ως πληρεξούσιος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής θα συνδράμω, ώστε να αποδοθεί εκείνη η συνολική ποινή που μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια το μέγεθος αυτών των εγκλημάτων. Τέτοια στυγερά εγκλήματα ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής, πλήττουν τη μοναδική αξία της ανθρώπινης ζωής και παραλύουν ηθικά όλη την κοινωνία. Είναι αδύνατον να συμβιβαστούμε με τέτοιες ειδεχθείς συμπεριφορές. Η οικογένεια των θυμάτων είναι σίγουρη ότι η δικαιοσύνη θα δώσει την οργανωμένη απάντησή της που αρμόζει σε ανάλογες κακουργηματικές πράξεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος