FOLLOW US: facebook twitter

Τι δήλωσε η αναπλ. Υπουργός Υγεία, Ασημ. Γκάγκα, για τη ΝΜ Αμαλιάδας-Δέσμευση για τα Επείγοντα στη νέα πτέρυγα

Ημερομηνία: 20-01-2022 | Συντάκτης:

-Συζήτηση και με Μπαλιούκο στη ΝΜ Κρεστένων


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την άμεση αξιοποίηση της νέας πτέρυγας στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας με τη λειτουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στην Αμαλιάδα η αναπλ. Υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί καμία υγειονομική δομή κατά την εφαρμογή του εγχειρήματος αναδιάταξης του υγειονομικου χάρτη του νομού.

«Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου της Αμαλιάδας θέλουμε να αποδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα και θα αποδοθεί πολύ σύντομα σαν ΤΕΠ καινούργιο, γιατί αυτό το χρειάζονται και οι ασθενείς και το προσωπικό, που εργάζεται σε όχι και τόσο καλές συνθήκες εργασίας. Και με το δήμαρχο κ. Λυμπέρη και με τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ δεσμευόμαστε ότι θα ανοίξει πάρα πολύ σύντομα και ο πληθυσμός όλος θα έχει πολύ καλά επείγοντα στην περιοχή μαζί με τις συνταγογραφήσεις. Άρα αυτό για εμάς είναι η απόλυτη προτεραιότητα», δήλωσε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστας Τσαούσης, δήλωσε στην «Πρωινή» πως ήδη κατατέθηκε σειρά προτάσεων για τον νέο ρόλο που πρέπει να έχει το νοσοκομείο Αμαλιάδας ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να συνδυαστεί η παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ιατρικές υπηρεσίες που απαιτούν ολιγοήμερη νοσηλεία όπως π.χ. μικροχειρουργικές επεμβάσεις. Παράλληλα, καταθέσαμε ένα πλέγμα προτάσεων για τον νέο ρόλο που πρέπει να έχει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με βάση το πλαίσιο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε ζητώντας “Eυαγγελισμό” ή Μεμόριαλ και να ενεργούμε με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν πριν από 15 χρόνια, ούτε να κάνουμε εκλογές χρησιμοποιώντας το νοσοκομείο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αρχή από την Κρέστενα

Η περιοδεία της κ. Γκάγκα ξεκίνησε από την Κρέστενα, όπου αφίχθη λίγο πριν από τις 10 το πρωί στο τοπικό Νοσοκομείο, συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη και τον βουλευτή Ηλείας, Ανδρέα Νικολακόπουλο και την υποδέχθηκαν ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος, και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος.
Η υπουργός συζήτησε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της μονάδας και στη συνέχεια περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους, καθώς και στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, της επισήμανε πως το ποσοστό εμβολιασμού είναι από τα υψηλότερα πανελλαδικά και επανέφερε το ζήτημα της δημιουργίας Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης με ταυτόχρονη ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
«Υπογράμμισα την ανάγκη ενίσχυσης της παρεχόμενης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και να προχωρήσει η μελέτη για την ίδρυση Μονάδας Αποκατάστασης σους διαθέσιμους χώρους, ώστε να έχει μέλλον η Νοσηλευτική Μονάδα των Κρεστένων», δήλωσε ο κ. Μπαλιούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος