FOLLOW US: facebook twitter

Εξαιρετική ποιότητα ελαιολάδου αλλά…: Τι δηλώνει στην «Πρωινή» ο προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας για τη φετινή εικόνα

Ημερομηνία: 08-01-2020 | Συντάκτης:

Με αργό ρυθμό συνεχίζεται η ελαιοσυγκομιδή στους ελαιώνες της Ηλείας, καθώς αρκετοί παραγωγοί έχουν απογοητευτεί από τις φετινές τιμές του ελαιολάδου, παρά την πολύ καλή ποιότητα του προϊόντος.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας, Γιώργος Μικέογλου δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η φετινή ελαιοκομική περίοδος χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ποιότητα του παραγόμενου προϊόντας και σχετικά καλές αποδόσεις και πρόσθεσε ότι σε αυτό συνέβαλε η επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας και το έμπρακτο ενδιαφέρον των παραγωγών για τις καλλιέργειές τους.

«Το πρόγραμμα δακοκτονίας υλοποιήθηκε στο 100% των επιλεγμένων περιοχών από την υπηρεσία μας, σε συνεργασία και με τους παραγωγούς, οι οποίοι τήρησαν τις οδηγίες και φρόντισαν και οι ίδιοι τις καλλιέργειές τους. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός, οι κλιματολογικές συνθήκες εξελίχθηκαν ιδανικά για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο, με αποτέλεσμα η φετινή σοδειά ελαιολάδου να είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ και οι αποδόσεις προϊόντος-καρπού είναι φυσιολογικές και ίσως βελτιωθούν όσο περνάνε οι μέρες», τόνισε ο κ. Μικέογλου, χωρίς να αγνοεί και την κατάσταση με τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί φέτος.

«Δεν έχω επαρκή πληροφόρηση για το τι συμβαίνει σχετικά με τις τιμές, όμως σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι οι υπάρχουσες τιμές πώλησης του ελαιολάδου είναι δυσανάλογες της εξαιρετικής του ποιότητας φέτος, σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές ανάλογης ποιότητας, όπου η τιμή ήταν υψηλότερη, όπως για παράδειγμα το 2017 ή το 2015», ανέφερε και πρόσθεσε ότι αρκετοί παραγωγοί δεν εντείνουν τις εργασίες για να ολοκληρωθεί η συγκομιδή και προσπαθούν να μειώσουν το κόστος εξαιτίας της φετινής τιμής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος