FOLLOW US: facebook twitter

Τί άλλο θα δούμε φέτος στο Gala – Open Ceremony του 4ου Διεθνούς KDC;

Ημερομηνία: 13-10-2022 | Συντάκτης:

GALA OPEN CEREMONY – ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 19:00 – ΤΕΝΤΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το Διεθνές Κύπελλο χορού Καλαμάτας ‘Kalamata DanceCup’, στην 4η χρονιά του, ως ένα ολοκληρωμένο Φεστιβάλ χορού και πολυθεματικών δράσεων, δεν περιορίζεται μόνο στους διαγωνισμούς χορού, αλλά έχει διαμορφωθεί ως μια πολύπλευρη διοργάνωση Τέχνης & Πολιτισμού που συνδυάζει ταυτόχρονα ένα μαγευτικό Σαββατοκύριακο απόδρασης στη Καλαμάτα.
Όπως κάθε χρόνο γνωρίζουν οι φιλότεχνοι επισκέπτες μας, η Τελετή Έναρξης GALA θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Σάββατο το βράδυ στις 29/10/2022 στις 19:00 στην ΄Τέντα’ με παραστάσεις τέχνης και πολιτισμού, κοινωνικού ή ιστορικού χαρακτήρα.
Κάθε χρόνο, η Οργανωτική Επιτροπή, τα μέλη και οι συνεργάτες με φρέσκιες ιδέες, επίκαιρες ή διαχρονικές, μεταφέρουν μέσα από την τέχνη του χορού τα δικά μας ανθρώπινα μηνύματα, αυτά που μας απασχόλησαν και μας απασχολούν, αυτά που μόνο οι καλλιτέχνες χορευτές μπορούν να τα αποτυπώσουν με το σώμα τους.
Εισαγωγή στην Τελετή Έναρξης θα κάνει η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμάτας για το καλωσόρισμα των επισκεπτών μας, ενώ την αυλαία φέτος θα ανοίξουν όπως κάθε χρόνο, άτομα Με και Χωρίς Αναπηρία από την προσκεκλημένη – καταξιωμένη και έμπειρη ομάδα καλλιτεχνών “Dagipoli Dance Co” με την πολύχρονη δράση τους στο χώρο της Τέχνης & του Πολιτισμού τόσο στα Ελληνικά όσο και στα διεθνή καλλιτεχνικά ύδατα.
Τί θα μας παρουσιάσουν οι συντελεστές ΑΜΕΑ; Το χοροθέαμα «EXODUS plus», σε σύλληψη-χορογραφία Γιώργου Χρηστάκη. «Για τις μεγάλες εξόδους που περιμένουν, για ότι καταπιέζει και βαραίνει την ανάσα του ανθρώπου, για όλα τα βάρη που σε έμαθαν να κουβαλάς, για ότι εγκλωβίζει την καρδιά το νου και το σώμα, για την ελευθερία της ψυχής και του ονείρου. Επειδή…. Η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν Πολιτική για την Αναπηρία. Επειδή σπάμε «ταμπού», και δημιουργούμε ρωγμές σε σκληρά στερεότυπα. Επειδή κάνουμε ανατροπές, και ανοίγουμε δρόμους…Επειδή….«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει». «Το σώμα δεν είναι ωμή, ανέκφραστη, ακατέργαστη ύλη. Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως. Αν το αφήσεις ελεύθερο είναι άξιο να πάρει το δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός. Πολλές φορές ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ’ την ψυχή και μια απ’ το σώμα του.. Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δυο. Όταν ο άνθρωπος βρει τον τρόπο να κάνει τα δυο αυτά αιώνια στοιχεία να φιλιώσουν, ν’ αγαπηθούν, τότε μπορεί να ζει και να πορεύεται ακέραιος»
Ακολουθεί το 2ο χορόδραμα «STOP WAR» σκηνοθεσίας – χορογραφίας Μαρίας Σκαφιδά
Ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος για να ζεις;
Οι άνθρωποι κάνουν ένα μέρος να είναι επικίνδυνο;
Ποιοι είναι οι άνθρωποι τελικά;
Εμείς είμαστε οι άνθρωποι και εμείς διαμορφώνουμε καθετί πάνω στο μέρος που λέγεται κόσμος.
Η ομάδα της Vive Bailando, επιδιώκει να προσεγγίσει διαθεματικά την έννοια του πολέμου, την ανάγκη του ανθρώπου να προσφύγει να γίνεται πρόσφυγας του τόπου του, της ζωής του. Μέσα σε μια «βάρκα», με περίσσια όνειρα και ελπίδες, μόνοι επιβάτες εμείς…εσείς, καταφεύγουμε στην τέχνη και το χορόδραμα που παρουσιάζεται είναι μια σύνθεση αυτών.
Ο άνθρωπος, και το μέρος που ονομάζεται κόσμος είναι προετοιμασμένος για να δεχθεί αυτό που ονομάζεται Ειρήνη. Αληθινή Ειρήνη. Η αληθινή ειρήνη δεν είναι απλώς η απουσία έντασης: είναι η παρουσία ενσυναίσθησης, δικαιοσύνης, αγάπης!
Μην κάνετε πόλεμο, γίνετε εσείς η αγάπη που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος, το κάθε ον. Η αγάπη που χρειάζεστε εσείς.
Γίνετε η αληθινή σας Ειρήνη!

Έπεται το 3ο χοροθέαμα με τίτλο «I RIZE» σκηνοθεσίας Νίνας Δράκου και Γεωργίας Καλογερά και χορογραφίας Λίνας Καλαποθάκη με την ομάδα συντελεστών της Fame Dance Academy.
Το χορόδραμα είναι βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα της Μάγια Αγγέλου ‘Still I rise’. Η ποιήτρια μίλησε για την μεταχείριση των γυναικών με αισιόδοξο τρόπο. Χαρακτηριστικός στίχος του ποιήματος «ακόμα κι αν με σκοτώσεις…εγώ θα σηκωθώ» ( Did you want to see me broken? Bowed head and lowered eyes? Shoulders falling down like teardrops… You may shoot me with your words, You may cut me with your eyes, You may kill me with your hatefulness, But still, like air, I’ll rise).
Με το ‘I rize’ επιδιώκουμε να αγγίξουμε το θέμα του ρατσισμού και της κακοποίησης όλων των αδυνάμων και κυρίως των γυναικών που έχει απασχολήσει την κοινωνία μας το τελευταίο διάστημα. Το μήνυμα που μεταφέρουμε, είναι μήνυμα αισιοδοξίας και αντανακλά την δύναμη των γυναικών στο να υπερπηδάνε τα εμπόδια των καιρών και να αποδεικνύουν ότι δεν είναι «αδύναμο φύλο».
Στο 4ο και τελευταίο χοροθέαμα με τίτλο «WONDERDANCE» σε σύλληψη και χορογραφία Μαρίας Λαδά, η καλλιτεχνική ομάδα από το Dance Studio Maria Lada εισαγάγει τον χορό των θαυμάτων και μας περνάει στην γλυκιά γεύση του ‘τώρα’ που βιώνουμε.
Aπό τη στιγμή που γεννιόμαστε, συμμετέχουμε στον “χορό των θαυμάτων” του κόσμου μας, ανεξάρτητα από το πώς και γιατί. Γινόμαστε μέρη ενός παιχνιδιού χωρίς ημίχρονα, που άλλοτε μας φαίνεται απολαυστικό και άλλοτε σαν ένα κακόγουστο αστείο. Και πάντα προχωρούμε. Άλλοτε τρέχοντας, άλλοτε περπατώντας, άλλοτε χορεύοντας στα μονοπάτια της χαράς και της αισιοδοξίας!
Η πετυχημένη αυτή φετινή συνεργασία του καλλιτεχνικού – χορευτικού κόσμου της πόλης μας προσθέτει υπεραξία και ενισχύει τον χαρακτηρισμό της Καλαμάτας ως ‘Πόλη του χορού’.
Μετά τις παραστάσεις ακολουθεί το υψηλό καλλιτεχνικό διαγωνιστικό υπερθέαμα από επαγγελματίες χορευτές επί σκηνής. Πρόκειται για τον χορό των professional χορευτών, επαγγελματιών και πρωταθλητών χορού που θα μας χαρίσουν φαντασμαγορικό θέαμα αθλητικού χορού DanceSport μέσα σε κλίμα χαοροαθλητικής ευγενούς άμιλλας. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές στους πρωταθλητές χορού του Κυπέλλου Καλαμάτας.
Προσδοκούμε τους φίλους επισκέπτες και δημότες της πόλης μας να παραβρεθούν στο φεστιβάλ χοροαθλητισμού Art – Sport – Gala το Σάββατο 29/10/2022 και ώρα 19:00 στην Τέντα για να απολαύσουν το καινοτόμο, εξωστρεφή και πρωτότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα φεστιβάλ που πλέον έχει γίνει θεσμός στην Καλαμάτα και συμβάλλει στη μέγιστη δυνατή προβολή και ενίσχυση της εικόνας της Καλαμάτας διεθνώς στο πλαίσιο του ‘θεματικού τουρισμού’.
Ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων από Viva.gr ΕΔΩ
Για κρατήσεις Vip / τραπέζι επικοινωνήστε με τη διοργάνωση στο τηλ: +306932426008
Υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ), του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Μερος των εσόδων θα διατεθούν για ΑΜΕΑ
Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για τη δωρεά του στο Σύλλογο προς υποστήριξη των εξόδων των προσκεκλημένων καλλιτεχνών ΑΜΕΑ της διοργάνωσης του 4th Kalamata Dance Cup.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.kalamatadancecup.com/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248