FOLLOW US: facebook twitter

«Θύμα» της πανδημίας τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Αισθητά μειωμένη η επισκεψιμότητα κατά τη φετινή περίοδο

Ημερομηνία: 24-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Περιορισμένη ήταν η κίνηση φέτος στα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα, αφού η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε αρνητικά τους υποψήφιους επισκέπτες και παρά το αρχικά ισχυρό τηλεφωνικό ενδιαφέρον. Τα λουτρά άνοιξαν φέτος στα μέσα Ιουλίου και έκλεισαν το στο τέλος Οκτωβρίου με λιγότερα από 2.000 εισιτήρια, καθώς εκατοντάδες τουρίστες ακύρωσαν προγραμματισμένες κρατήσεις λόγω του γενικότερου κλίματος αβεβαιότητας που επικράτησε στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη εξαιτίας της διασποράς του ιού.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διευθυντής των Ιαματικών Πηγών Καϊάφα, Νίκος Λευκαδίτης,  ήταν αναμενόμενη η περιορισμένη επισκεψιμότητα λόγω της πανδημίας, παρότι και φέτος επισκέφθηκαν τα Λουτρά και πολίτες του εξωτερικού.

«Ήταν κάτι που το περιμέναμε να μην είναι αυξημένη φέτος η επισκεψιμότητα. Πολύς κόσμος έπαιρνε τηλέφωνο και ζητούσε πληροφορίες, όμως αρκετοί ακύρωσαν προγραμματισμένες αφίξεις και κρατήσεις εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό. Όμως και φέτος ήρθε κόσμος από το εξωτερικό, αλλά λιγότερες μέρες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζουμε πως το 2021 θα είναι καλύτερα τα δεδομένα και οι επισκέπτες περισσότεροι», τόνισε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα με κρούσμα κορονοϊού είτε στα λουτρά είτε στο ξενοδοχείο, καθώς τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του ιού.

Ωστόσο και το 2019 ήταν μια κακή χρονιά για τα Λουτρά Καϊάφα που ολο το καλοκαίρι ειχαν μείνει κλειστά περιμένοντας την αναγνώρισή τους ως Ιαματική πηγή και άνοιξαν αρχές Σεπτέμβρη για ενα περίπου δίμηνο, οπότε πήγε σχεδόν χαμένη όλη η σεζόν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος