FOLLOW US: facebook twitter

Θρήνος στην κηδεία του Ηλείου αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη από το Χάβαρι

Ημερομηνία: 07-09-2020 | Συντάκτης:

Τον  34χρονο αλεξιπτωτιστή από το Χάβαρι, που έχασε τη ζωή του μετά από μοιραία πτώση με το αλεξίπτωτο του την περασμένη Πέμπτη, αποχαιρέτησαν το Σάββατο το μεσημέρι  κυριολεκτικά συντετριμμένοι, η οικογένεια του και δεκάδες συγγενείς, φίλοι αλλά και συνάδελφοι του. στην εκκλησία της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χαλκηδόνα  όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας.

Ανείπωτος ο πόνος , με τραγική φιγούρα την μητέρα του που τον στέκονταν στο προσκεφάλι του θρηνώντας και αποκαλώντας τον συνέχεια “λεβέντη μου”, ενώ  «Αθάνατος» ήταν λέξη που ακούστηκε μετά τον επικήδειο και το τελευταίο χειροκρότημα για το αδικοχαμένο παλικάρι που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Ο 34χρονος ΕΠΟΠ Λοχίας έχασε τη ζωή του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα. Ο Κώστας Μελιγκώνης, βρέθηκε εκτός της ζώνης ρίψης και έπεσε σε βάλτο. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο αποσυνδέθηκε το αλεξίπτωτό του, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος στο νερό.  Μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ., τραυματίστηκε θανάσιμα από την πτώση.

Η είδηση του θανάτου του 34χρονου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Χάβαρι, τόπος καταγωγής του πατέρα του,  γνωστός και αγαπητός  και ο ίδιος ο Κώστας που επισκεπτόταν συχνά την περιοχή,  ενώ και η  μητέρα του είναι από την Ηλεία και συγκεκριμένα από το Σώστι.  Ο 34χρονος Κώστας ήταν ο μικρότερος από τους δύο γιους της οικογένειας και έμενε μόνιμα στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Παρών στο τελευταίο αντίο του  Ηλείου αλεξιπτωτιστή ήταν και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος Στεφάνια στη μνήμη του 34χρονου ΕΠΟΠ έστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά/. Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν και οι Ηλείοι βουλευτές Κ. Τζαβάρας. Α. Νικολακόπουλος και Θ. Αυγερινοπούλου, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης καθώς και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος