FOLLOW US: facebook twitter

Θρήνος για τον 16χρονο Διονύση Αναστόπουλο

Ημερομηνία: 10-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

-«Έφυγε» αναπάντεχα χθες το πρωί στον ύπνο του o άτυχος μαθητής από το Λάλα

-Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το παλικάρι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με τη καρδιά του

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Για τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Αναστόπουλου από το Λάλα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η χθεσινή Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο, για αυτό σηκώθηκαν νωρίς για να ετοιμαστούν.

Η ώρα όμως περνούσε και ενώ τα τρία παιδιά είχαν ετοιμαστεί, ο αδελφός τους, ο 16χρονος Διονύσης, δεν είχε εμφανιστεί για να φύγουν όλοι μαζί για το σχολείο. Ανυποψίαστα μετέβησαν στο δωμάτιό του για να τον ξυπνήσουν, υποθέτοντας ότι απλά είχε καθυστερήσει να σηκωθεί, όμως δεν πήραν καμία απόκριση όταν τον φώναξαν να επισπεύσει.

Δυστυχώς, η μοίρα έμελλε να είναι σκληρή για την οικογένεια, αφού ο άτυχος Διονύσης ήταν ακίνητος, παγωμένος και αναίσθητος στο κρεβάτι του. Παρά την ταραχή τους, τα παιδιά ειδοποίησαν αμέσως τον πατέρα τους να επιστρέψει στο σπίτι από το ποιμνιοστάσιό του, όπου είχε μεταβεί από τα χαράματα για τις καθημερινές απαραίτητες αγροτικές εργασίες.

Ανήσυχος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και ταυτόχρονα έναν φίλο του σε γειτονικό σπίτι, για να μη χαθεί χρόνος, ο οποίος μετέβη άμεσα στο σπίτι και προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί στη ζωή.

«Ο πατέρας του παιδιού με πήρε τηλέφωνο το πρωί, γιατί είμαστε γείτονες. Πήγα στο σπίτι και το παιδί ήταν σε κώμα. Δεν είχε τις αισθήσεις του, δεν είχε τίποτα. Του έκανα κάποιες μαλάξεις και ίσα που έβγαλε λίγο αέρα. Το βλέπαμε που πέρναγε στην γειτονιά και φαινόταν μια χαρά (..) Είχαν καλέσει ασθενοφόρο. Το παιδί το πήρα εγώ με το αυτοκίνητο, τον μετέφερα στη μισή διαδρομή και μετά το πήρε το ασθενοφόρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εντέλει το ασθενοφόρο τον διεκόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όμως ήταν δυστυχώς αργά διότι ό άτυχος 16χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή και οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του, αφού πρώτα επιχείρησαν ανάνηψη.

Το θλιβερό μαντάτο για τον αιφνίδιο θάνατο του Διονύση, ταξίδεψε γρήγορα στο Λάλα και βύθισε ολη την περιοχή στο πένθος, όπως και το χωριό Πόθος από το οποίο καταγεται ο πατέρας το Κώστας και την Πέρσαινα, το χωριό της μητέρας του Δήμητρας. Τα νέα έφτασαν γρήγορα και στο Λύκειο της περιοχής, όπου οι συμμαθητές του και οι συμμαθήτριές του στην Α΄ Τάξη είχαν σοκαριστεί και δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι ο φίλος τους δεν ήταν πια ανάμεσά τους. 

Ο Διονύσης ήταν παιδί «διαμάντι» και ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των συμμαθητών του, αφού ήταν πάντα χαμογελαστός και πρόσχαρος, ενώ η οικογένεια είναι πολάγαπητή στο Λάλα καθώς διατηρούν κτηνοτροφική μονάδα αλλά και ζωοτροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο άτυχος Διονύσης Αναστόπουλος φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιου είδους καρδιολογικά προβλήματα και για αυτόν τον λόγο μετέβαινε τακτικά με τον πατέρα του σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήναςκαι μάλιστα στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τα ακριβή αίτια του θανάτου του 16χρονου θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα από την ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Η Πρωινή εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του, τους γονείς και τα αδέλφια του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος