FOLLOW US: facebook twitter

Θωρακίζονται αντιπυρικά τα ορεινά του Πύργου και της Ολυμπίας – Τι επισήμανε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Παν. Λάττας

Ημερομηνία: 21-05-2020 | Συντάκτης:

Δύο συνοπτικούς διαγωνισμούς προκήρυξε το δασαρχείο Πύργου, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας ενόψει καλοκαιριού. Το αντικείμενο της προκήρυξης προβλέπει την εκτέλεση εργασιών για τη Βελτίωση αντιπυρικών λωρίδων και δασικών δρόμων περιοχής Δ.Ε. Αρχαίας Ολυμπίας, Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας, καθώς και στις περιοχές Ωλένης και Ιάρδανου του δήμου Πύργου. Η συνολική δαπάνη και για τους δύο διαγωνισμούς φτάνει τις 23.000 ευρώ (11.000 και 12.000 ευρώ) και θα καλυφθεί από πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2020».

Ο διαγωνισμός θα γίνει στα γραφεία του Δασαρχείου Πύργου στις 2 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00π.μ. (λήξη επίδοσης προσφορών). Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άγονος ή ασύμφορος για το Ελληνικό Δημόσιο., θα επαναληφθεί με τους ίδιους όρους στον ίδιο τόπο στις 98 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και χωρίς άλλη δημοσίευση.

Ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, τόνισε στην «Πρωινή» ότι αντιπυρική θωράκιση είναι προτεραιότητα για την Υπηρεσία, υπογραμμίζοντα και την ανάγκη να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και οι πολίτες.

«Προβαίνουμε, σε συνεργασία με τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, στη συντήρηση του δασικού αντιπυρικού δικτύου για να θωρακίσουμε την περιοχή ευθύνης μας από τον κίνδυνο ανάπτυξης και επέκτασης μιας δασικής πυρκαγιάς. Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα βγάλουμε άλλες δύο εργολαβίες ισόποσης δαπάνης, ώστε να ολοκληρώσουμε τη συντήρηση του δικτύου σύμφωνα με τις αρχικές μελέτες. Με αφορμή θα ήθελα να επισημάνω στους συμπολίτες μας ότι η αντιπυρική θωράκιση είναι μια ενέργεια που δεν έχει να κάνει μόνο με την Υπηρεσία μας, αλλά είναι και ατομική ευθύνη όλων μας ώστε να βοηθήσουμε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος μιας δασικής πυρκαγιάς, η οποία θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες στο περιβάλλον και σε όλους εμάς που ζούμε σε αυτό», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος