FOLLOW US: facebook twitter

«Θωρακισμένη» η Πυροσβεστική στην Ηλεία

Ημερομηνία: 06-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-«Το προσωπικό έχει ενισχυθεί και η κοινωνία είναι δίπλα μας», δηλώνει στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλιού

Υψηλό βαθμό ετοιμότητας επέδειξαν οι πυροσβέστες της Ηλείας το περασμένο Σαββατοκύριακο, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία όλα τα συμβάντα που εκδηλώθηκαν στον νομό, με σημαντικότερο το μέτωπο στον Ξηρόκαμπο Ολυμπίας. Η φετινή εικόνα στο Σώμα δεν θυμίζει τα προβλήματα και τις ελλείψεις του μακρινού παρελθόντος, καθώς η Ηλεία ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια σε προσωπικό και σε στόλο οχημάτων, με στόχο να μην ξαναβιώσει την επώδυνη εμπειρία του 2007.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλιού, το προσωπικό έχει ενισχυθεί ποσοτικά και ποιοτικά και μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά σε κάθε συμβάν.

«Όσον αφορά το προσωπικό είμαστε αρκετά καλά, καθώς ενισχυθήκαμε στις μεταθέσεις του Μάιου αλλά και με αποσπάσεις προσωπικού από άλλες περιοχές για 2-3 μήνες, που είναι και το κρίσιμο διάστημα. Επιπλέον έχει εναρμονιστεί το ωράριο των 5ετών συναδέλφων με αυτό των μονίμων, κάτι που μας δίνει μια ευκαιρία να μπορούμε να λειτουργούμε με ελαστικότητα στα συμβάντα, καθώς με την εναρμόνιση έχουν αρθεί οι περιορισμοί (αργίες, Κυριακές, νύχτες, όριο χιλιομέτρων κλπ). Επίσης με τον τελευταίο διαγωνισμό εποχικών, ο Νομός μας πήρε 42 θέσεις και ήδη οι προσληφθέντες συμμετέχουν στον σχεδιασμό και ενισχύουν την αντιπυρική προστασία», τόνισε ο κ. Παπαηλιού προσθέτοντας ότι η ένταξη πυροσβεστών που έχουν εισαχθεί σε σχολές μέσω Πανελλαδικών αποδίδει καθώς προσθέτει σύγχρονη γνώση.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ηλεία έχει απαλλαχθεί πλέον από την υποχρέωση να συνδράμει σε άλλες περιοχές, λόγω της σύστασης του Ειδικού Μηχανοκίνητου Τμήματος με έδρα την Ελευσίνα. «Δεν αποδυναμώνεται ο Νομός όπως στο παρελθόν», ανέφερε.

«Δίπλα μας η τοπική κοινωνία»

Ο κ. Παπαηλιού στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη και καθοριστική η συμβολή τους στις μάχες που δίνουν κάθε φορά οι πυροσβέστες.

«Είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση των πολιτών, διότι σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες ένα ανθρώπινο κακόβουλο χέρι μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους για τις δύσκολες επόμενες μέρες. Όσο και καλά να έχουμε σχεδιάσει την αντιπυρική μας λειτουργία, σε κάθε περίπτωση θέλουμε βοήθεια, υπευθυνότητα και ευσυνειδησία από τους πολίτες», είπε.

Σχετικά με τον στόλο της Πυροσβεστικής, ο πρόεδρος της Ένωσης ευχαρίστησε εκ νέου όσους βοηθούν με χορηγίες το Σώμα και εξήρε τις προσπάθειες των συναδέλφων του.

«Το προηγούμενο διάστημα μετακινήθηκαν οχήματα προς την Ηλεία από περιοχές με χαμηλή επικινδυνότητα. Επιπλέον τα οχήματά μας είναι σχετικά παλιά αλλά αξιόμαχα, χάρη στις υπεράνθρωπες του Γραφείου κίνησης, στη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας (χορηγίες) και φυσικά της βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων του σώματος, διότι μας έχουν εγκριθεί αρκετοί προϋπολογισμοί για συντηρήσεις οχημάτων», εξήγησε και πρόσθεσε ότι βοηθά πολύ το ότι η έδρα του ελικοπτέρου Ericcson και των δύο Canadair είναι στην Ανδραβίδα, ενώ και η εναέρια συνδρομή από Καλαμάτα, Τρίπολη και Ελευσίνα είναι γρήγορη.

«Είχαμε δύσκολη φωτιά στον Ξηρόκαμπο, όμως η αντίδραση ήταν άμεση και αποτελεσματική.  Επεδείχθησαν γρήγορα αντανακλαστικά», ανέφερε και μνημόνευσε τη βοήθεια και τη στήριξη των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των δήμων και του δασαρχείου, αλλά και των πολιτών, που έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος