FOLLOW US: facebook twitter

Θωράκιση και αναβάθμιση του Διυλιστηρίου Ερυμάνθου – Υπεγράφη η σύμβαση με τεχνικό σύμβουλο

Ημερομηνία: 16-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του διυλιστηρίου Ερυμάνθου δρομολογεί ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος, καθώς πριν από μερικές ημέρες υπεγράφη η σύμβαση με τεχνικό σύμβουλο που θα αναλάβει επί της ουσίας τον έλεγχο του αγωγού και θα επιδιώξει την ωρίμανση των μελετών, ώστε να διεκδικήσει ο Σύνδεσμος την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης πόρων

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση, ο τεχνικός σύμβουλος θα αναλάβει τον συντονισμό και την επίβλεψη των ενεργειών αποκατάστασης των πάσης φύσης ζημιών στον αγωγό μεταφοράς πόσιμου νερού, σε συνεργασία μετον ανάδοχο λειτουργίας του Διυλιστηρίου, τις Δ.Ε.Υ.Α. Πύργου και ΑρχαίαςΟλυμπίας, τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και εξωτερικά συνεργεία.

Παράλληλα, θα έχει τη ευθύνη της παρακολούθησης και της καταγραφής των συνθηκών λειτουργίας του αγωγούμεταφοράς πόσιμου νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ούτως ώστε ναπροληφθούν τυχόν ζημίες και διαρροές και η μέριμνα για την άμεση αποκατάστασή τους.

Επιπλέον, οφείλει να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες επί όλων των θεμάτων πουσχετίζονται με μελέτες, επίβλεψη, ποιότητα, ασφάλεια κλπ για τη λειτουργία του αγωγού μεταφοράς νερού και να τις εισηγηθεί στον πρόεδρο για συζήτηση και λήψη απόφαση σε διοικητικό συμβούλιο. Η συνολική δαπάνη της συνεργασίας είναι 20.000 ευρώ  (χωρίς ΦΠΑ) και η διάρκεια της σύμβασης είναι μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2021.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, στόχος είναι να μειωθεί δραστικά το κόστος λειτουργίας μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης του διυλιστηρίου. Αυτό θα επιτευχθεί με την ένταξη σε  χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αφού εξασφαλιστούν οι απαραίτητες μελέτες.

«Είναι αδύνατη η άμεση υλοποίηση ενός τέτοιου έργου χωρίς εξωτερική βοήθεια. ΟΔιαβαθμιδικός Σύνδεσμος επιθυμεί να προβεί στην κατάλληλη επιλογήεγκατάστασης από άποψη πληρότητας στοιχείων και ενεργειακής κατάστασης,προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή του αναβάθμιση, ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος