FOLLOW US: facebook twitter

Θοδωρής Λώλος: Η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν έχει χρώματα, είναι διαρκής και αδιάκοπη

Ημερομηνία: 10-10-2020 | Συντάκτης:

Η 7η Οκτωβρίου αποτελεί πλέον μέρα σταθμό για την δικαιοσύνη και την δημοκρατία.Η δίκη των νεοναζί ολοκληρώθηκε, κρίθηκαν ένοχοι για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.Ο φασισμός όμως δεν εξαλειφθεί με μια ποινική δίκη.Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό έχει συνέχεια και συνέπεια για να μην ξαναδούμε ίδια φαινόμενα.

Η επώαση τους πήρε σάρκα και οστά την περίοδο της κρίσης, βρήκαν χώρο να εντρυφήσουν στην κοινωνία εργαλειοποιώντας την βίαιη οικονομική προσαρμογή που επέβαλαν οι δανειστές, επενδύοντας στην ξενοφοβία, απαξιώνοντας τους θεσμούς.Τοτε πότισαν με μίσος τους πολίτες έχοντας την ανοχή και των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων που βρίσκονταν στις πλατείες, γιατί έτσι βόλευε, ψάρευαν στα ίδια νερά για να αποκτήσουν ακροατήριο.

Ακολούθησαν πολιτική δημοσίων σχέσεων, βοηθώντας ανήμπορους, οργανώνοντας συσσίτια, πουλώντας πατριωτισμό.Μετά την είσοδο τους στην Βουλή πίστεψαν ότι νομιμοποιήθηκαν, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο, που δεν ήταν αλλο από την αμφισβήτηση της δημοκρατίας κάνοντας χρήση απροκάλυπτης βίας.Η δράση της Χρυσής Αυγής δεν ήταν άγνωστη, λειτουργούσαν στο περιθώριο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδωσε το έναυσμα στην δικαιοσύνη να συλλέξει όλες της κατηγορίες παραπέμποντας σε δίκη με ενιαίο κατηγορητήριο.Πέρασαν 7 χρόνια από τότε, το δικαστήριο συνέλλεξε στοιχεία απο μια μακρά ακροαματική διαδικασία φθάνοντας στην δικαίωση των θυμάτων με την ανακοίνωση της καταδίκης των νεοναζιστικού μορφώματος.

Τώρα μας καλεί το καθήκον να προασπίσουμε την δημοκρατία μας, να μην επιτρέψουμε την εμφάνιση ανάλογων σχηματισμών, να υψώσουμε ένα τείχος αξιών μακριά από το διχασμό, τον φόβο, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία. Το κυριότερο όμως είναι, τα πολιτικά κομματα που νομιμοποίησαν την ύπαρξη της ΧΑ στους μαζικούς και κοινωνικούς χώρους συναγελαζόμενα μαζί της, μα αναγνωρίσουν το λάθος τους και να βαζουν στο εξής την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνω από το κομματικό τους συμφέρον.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό θα κερδηθεί στην κοινωνία με διαρκή και αδιάκοπη μάχη.

Ο δρόμος είναι μπροστά μας…

Λώλος Θοδωρής

Μέλος ΚΠΕ Κίνημα Αλλαγής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος