FOLLOW US: facebook twitter

Θοδωρής Λώλος: Η αξία του χρήματος ή ανθρώπινη αξία;;;

Ημερομηνία: 23-05-2020 | Συντάκτης:

Η επιτυχία μας σε υγειονομικό επίπεδο να μην γίνει αποτυχία σε οικονομικό.Παρακολουθουμε όλο αυτό το διάστημα τις κινήσεις της κυβέρνησης στα δυο μέτωπα και διαπιστώνουμε ότι αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».

Η κυβέρνηση με τον τρόπο που αντιμετώπισε τον ιό προχωρά στην οικονομία.Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο αρκέστηκε να κάνει καθυσηχαστικες δηλώσεις για τον ιό, έτσι από το Μάρτιο μέχρι σήμερα τα ίδια κάνει στην οικονομία, δηλώσεις μόνο.Σχέδιο για την επόμενη μέρα δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να οδηγεί επιχειρήσεις και πολίτες σε χρεοκοπία, ανεργία, φτώχεια.

Τα εξαγγελθέντα οικονομικά μέτρα είναι ελλιπής καθώς απευθύνονται σε λίγους.Ο κ. Γεωργιάδης φρόντισε να χωρίσει τις επιχειρήσεις σε καλές και κακές, δημιουργώντας ένα κλίμα ότι όποιοι αδυνατούσαν να καλύψουν κάποιες υποχρεώσεις είναι μπαταχτσήδες, κακοπληρωτές, απατεώνες.Δεν μας είπε όμως για τις δικές του υποχρεώσεις αν τις καλύπτει.

Η οικονομία χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μαρσαλ που θα τονώνει την ρευστότητα, θα δίνει ευελιξία κίνησης, θα προασπίζει τις θέσεις εργασίας.Για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο της νέας εποχής απαιτούνται τολμηρές πολιτικές αποφάσεις, που θα θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο.Χρειάζονται εμπροσθοβαρείς πολιτικές που θα αλλάζουν το σημερινό οικονομικό και αναπτυξιακό μοντέλο.

Οι επιλογές μας είναι αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον μας.Οι διαδρομές είναι μπροστά μας, καλούμαστε να αποφασίσουμε ποια θα ακολουθήσουμε.Το διακύβευμα έχει γίνει ξεκάθαρο από την μια έχουμε την αξία του χρήματος και από την άλλη την ανθρώπινη αξία.

Ο δρόμος είναι μπροστα μας…

Λώλος Θοδωρής

Μέλος ΚΠΕ Κίνημα Αλλαγής


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος