FOLLOW US: facebook twitter

Ο Θοδωρής Κονδύλης αναλύει τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών

Ημερομηνία: 08-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Δυστυχώς, αν και είχαμε την βελτίωση των συνθηκών σήμερα με υγρασία το πρωί έως και 90%, με ένα ΔΝΔ ρεύμα που δεν ξεπέρασε τα 4 μποφόρ τις θερμές ώρες, η μέρα εξελίχθηκε στην χειρότερη των ημερών δίνοντας στο μέτωπο τεράστια έκταση, με πολλές μεγάλες αναζωπυρώσεις, και επέκταση η οποία έχει φτάσει έως και το Τουμπίτσι Γορτυνίας.

Από δω και στο εξής τι περιμένουμε: απόγειο αύρα (Α) τις νυχτερινές ώρες, οι πολίτες στις κεντρικές και νότιες περιοχές, από Πύργο και νοτιότερα θα δεχθούν καπνό, ερμητικά κλειστά τα παράθυρα, ιδίως τις πρωινές ώρες η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική.

Την Κυριακή θα ξεκινήσει η επιδείνωση των συνθηκών με Δ στα 4-5 και θερμοκρασία σε άνοδο στους 37 βαθμούς. Αναμένεται νέα ένταση και εξέλιξη των μετώπων.

Την Δευτέρα μπαίνουμε σε συνθήκες καύσωνα, ακραίες πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ΒΔ έως 5, θερμ. 38, την Τρίτη 40-42 βαθμούς ΔΒΔ έως 5 μποφόρ, πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας 15-20%. Κάθε βράδυ θα επικρατεί απόγειος αύρα Α, ισχύει η αποπνικτική ατμοσφαίρα τις πρωινές ώρες στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ηλείας.

Με βάση τις εκτιμώμενες καιρικές συνθήκες, λόγω της έκτασης του φαινομένου, των συνθηκών βλάστησης και της τοπογραφίας, περιμένουμε τις θερμές ώρες να αναζωπυρώνονται τα μέτωπα και να παρουσιάζουν εκρηκτική συμπεριφορά ιδίως από την Δευτέρα. Δυστυχώς, με αυτές τις συνθήκες, εκτός των άλλων, απειλείται το Μαίναλο.

Δύναμη και κουράγιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος