FOLLOW US: facebook twitter

Θνητοί θεοί στην Ολυμπία το Σάββατο 17 & Κυριακή 18/7 στον αρχαιολογικό χώρο

Ημερομηνία: 16-07-2021 | Συντάκτης:

Μια μουσικο-θεατρική σύνθεση βασισμένη στην Παλατινή Αναθολογία, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε δύο παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας στις 9 το βράδυ. Η εκδήλωση της 18ης Ιουλίου 2021 θα αναμεταδοθεί διαδικτυακά στα ελληνικά/αγγλικά και θα είναι οπτικοακουστικά προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

“Τὰ πάντα ἕνα γέλιο, τὰ πάντα στάχτη, τὰ πάντα ἕνα μηδέν.”

Η Παλατινή Ανθολογία, αυτή η σπουδαία και πλουσιότατη συλλογή ελληνικών επιγραμμάτων που καλύπτει τουλάχιστον 370 ποιητές και που συντάχτηκε στις αρχές του 10ου αιώνα από τον Βυζαντινό κληρικό Κωνσταντίνο Κεφαλά, αποτελεί τη βάση αυτής εδώ της μουσικό-θεατρικής παράστασης που συγκεντρώνει μια σειρά εκλεκτών συντελεστών. Ποιήματα που ταξίδεψαν λαξευμένα πάνω σε μάρμαρο διατρέχοντας τους αιώνες, ποιήματα-διαμάντια με κοινό άξονα την ανθρώπινη ύπαρξη, τον έρωτα, τον θάνατο, ποιήματα λυρικά, αυτοσαρκαστικά, με “ηφαιστειογενές” χιούμορ, μικρά αριστουργήματα του Καλλίμαχου, του Παλλάδα, του Αισώπου, του Αντιφάνη, του Στράτωνα και τόσων άλλων που καλύπτουν μια περίοδο αιώνων (από τον 7ο π.Χ. μέχρι το 600 μ.Χ.) παρουσιάζονται σε απόδοση Μίνου Βολανάκη, από τη Ρένη Πιττακή και τον Περικλή Μουστάκη συνοδευόμενα από την πρωτότυπη μουσική του δεξιοτέχνη της λύραςΣωκράτη Σινόπουλου, σε μια παράσταση την ιδέα της οποίας υπογράφει η Ελπίδα Σκούφαλου.

Η Αρχαία Ολυμπία, ένας τόπος με ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, σύμβολο του αρχαιοελληνικού πνεύματος, επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος χώρος για την πρώτη αυτή πολυδιάστατη παρουσίαση της Παλατινής Ανθολογίας προς το ευρύ κοινό.

Θνητοί Θεοί - Μουσικό-θεατρική σύνθεση βασισμένη στην Παλατινή Ανθολογία

Συντελεστές 

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Ελπίδα Σκούφαλου

Απόδοση: ΜίνωςΒολανάκης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σωκράτης Σινόπουλος

Μουσικοί: Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα), Χάρης Λαμπράκης (πλήκτρα/νέι), Βασίλης Παπαβασιλείου (ακουστικό/ηλεκτρικό μπάσο)

Ερμηνεία: Ρένη Πιττακή – Περικλής Μουστάκης

Ενδυματολόγος: Θάλεια Ιστικοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων & Τεχνών

ΥΠΠΟΑ: Παρουσίαση νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα | in.gr

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών / Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

ΜΙΝΩΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ <br> Ο μεγάλος οραματιστής <br> των θεάτρων Βράχων :: Στη Σκιά των Βράχων 2021

Με την ευγενική υποστήριξη:

– Σωματείο Φίλοι Μίνου Βολανάκη

– Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα:

https://digitalculture.gov.gr/

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.  Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εφόσον κάτι τέτοιο θα ισχύει στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, στις 17 & 18 Ιουλίου 2021.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος