FOLLOW US: facebook twitter

Την ανάκληση της απόφασης ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας-«Απαράδεκτη η μετακίνηση χειρουργού από το ΓΝ Ηλείας»

Ημερομηνία: 12-10-2021 | Συντάκτης:

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας, την μετακίνηση της χειρουργού του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπως είχε αποκαλύψει με αποκλειστικό της δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα η «Πρωινή», ζητώντας από την 6η ΥΠΕ την ανάκληση της ακατανόητης αυτής απόφασης.

Στην ανακοίνωση του, ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους, όταν τα προβλήματα στην λειτουργία κρίσιμων τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας έγιναν ακόμη περισσότερο εμφανή απ΄ ότι ήσαν πάντα, έχει υποστηρίξει την θέση ότι είναι αναγκαία η νομοθετική εξασφάλιση ισχυρών κινήτρων ώστε να στελεχωθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας με ιατρούς, ιδίως τα «πάσχοντα» τμήματά του (Παθολογική Κλινική, Μ.Ε.Θ., Αιμοδοσία). Επ΄ αυτού έχουν υπάρξει δημόσια και δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα έως τώρα.

Αντίθετα με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι αντί της λήψης μέτρων ενίσχυσης του Γ.Ν. Ηλείας επιλέγεται η περαιτέρω αποδυνάμωσή του με την πρόσφατη εντολή μετακίνησης έμπειρης Χειρουργού του Νοσοκομείου μας στο Νοσοκομείο Κορίνθου! Έτσι αντί να ενισχυθούν τα δυσλειτουργικά τμήματα του Νοσοκομείου αρχίζουν να διαλύονται και όσα κάπως λειτουργούν ακόμη!

Καλούμε την 6η Υ.ΠΕ. να ανακαλέσει άμεσα αυτή την ακατανόητη απόφαση η οποία υπονομεύει την λειτουργία μιας εξαιρετικά κρίσιμης κλινικής για την Δημόσια Υγεία, όπως η Χειρουργική της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, η οποία πλέον είναι και η μόνη στην Ηλεία. Επιπλέον θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, ως οφείλει, έχει ήδη εισηγηθεί προς την 6η Υ.Πε. την ανάκληση της μετακίνησης, αλλιώς υποχρεούται να το πράξει άμεσα.

Διαφορετικά καλούμε τους ιθύνοντες, ιδίως το Υπουργείο Υγείας, εάν έχουν λάβει την πολιτική απόφαση να καταργήσουν εντελώς την δευτεροβάθμια περίθαλψη στην Ηλεία να το δηλώσουν ευθαρσώς, δημοσίως και επισήμως, ώστε μετά οι πολίτες να λάβουν και αυτοί τις δικές τους πολιτικές αποφάσεις».

Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος