FOLLOW US: facebook twitter

Θλίψη στην Ηλεία για τον θάνατο του Θεόδ. Βλαγκούλη σε ηλικία 78 ετών-«Έφυγε» όρθιος και μαχόμενος…

Ημερομηνία: 08-03-2022 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Το πρωί της Κυριακής, ο Θοδωρής Βλαγκούλης ήταν για μία ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών του. Μετέβη στις Ξενιές του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τον παρόχθιο οικισμό της λίμνης Πηνειού, για να καταθέσει την άποψή του σχετικά με την προωθούμενη επένδυση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου σε εκτάσεις της περιοχής.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του με το γνωστό του παθιασμένο και μαχητικό ύφος, ο έμπειρος δικηγόρος και πολιτικό στέλεχος της Ελληνικής Λύσης κάθισε στην καρέκλα να ξαποστάσει και να πάρει λίγες ανάσες για να παρακολουθήσει και τους υπόλοιπους ομιλητές. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του ξαπλώνοντας με το κεφάλι του στο τραπέζι.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, μεταξύ αυτών ο γιατρός και δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, που ήταν δίπλα του, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και ο βουλευτής και επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης. Άμεσα οι δύο βουλευτές με την βοήθεια και άλλων ανθρώπων, τον πήραν στα χέρια του και τον μετέφεραν με ΙΧ στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου, για μη χαθεί χρόνος μέχρι να έρθει ασθενοφόρο.
Μόλις αφίχθη στο Κέντρο Υγείας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη αργά, αφού ο άτυχος Θοδωρής είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο η ακριβής αιτία θανάτου θα προσδιοριστεί μετά την ιατροδικαστική εξέταση.
Ο θάνατός του βύθισε στη θλίψη όλη την Ηλεία, καθώς ο Θοδωρής Βλαγκούλης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον νομό, κυρίως λόγω της πολυετούς ενασχόλησης του με τα κοινά και της παρουσίας του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Θοδωρής Βλαγκούλης γεννήθηκε το 1944 στο Σώστι Αμαλιάδας. Σπούδασε Νομικά και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο. Εργάστηκε αρκετά χρόνια ως δικηγόρος και το 1996 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ. Συμμετείχε αδιάλειπτα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ έως το 2015 και διετέλεσε τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής, ενώ εξέδιδε και τη δική του εφημερίδα με τίτλο «Η Φωνή της Ηλείας». Αξίζει να σημειωθεί πως το 2012 υπέστη αδικία από το κόμμα του, καθώς στις εκλογές του Μαΐου ήταν 4ος σε σταυρούς στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, αλλά στις εκλογές του Ιουνίου τοποθετήθηκε 5ος και έχασε την έδρα, εξαιτίας των… παρενεργειών της συνεργασίας της ΝΔ με τη «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη. Το 2020 ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, με το οποίο σχεδίασε να είναι υποψήφιος βουλευτής Ηλείας στις επόμενες εκλογές. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες, τη Βασιλική, γιατρό καρδιολόγο, και την Άννα-Μαρία, δημοσιογράφο. Η κηδεία του θα τελεστείαπό τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σώστι, στις 3:30 σήμερα το μεσημέρι. Η «Πρωινή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του εκλιπόντος.

Τη θλίψη τους εξέφρασαν με συλλυπητήριες δηλώσεις οι βουλευτές Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, o δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, ο δήμαρχος Ανδραβιδας- Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο αντιπερ/ρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος