FOLLOW US: facebook twitter

Θλίψη και οργή για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Ημερομηνία: 02-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Πενθεί και η Ηλεία για τον χαμό του μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα από την Αμαλιάδα

  • Τουλάχιστον 40 νεκροί, 85 τραυματίες εκ των οποίων 66 νοσηλεύονται και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων ο θλιβερός απολογισμός
  • Χαοτική εικόνα στον τόπο του δυστυχήματος και στα Νοσοκομεία
  • Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «εγκλήματος»- Υπήρχαν προειδοποιήσεις για «δυστύχημα που έρχεται!»
  • Τριήμερο εθνικό πένθος με απόφαση του πρωθυπουργού, μεσίστιες σημαίες στα δημόσια κτίρια και αναστολή εκδηλώσεων- Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Λύπη. Λύπη παντού και θρήνος…

Ανείπωτη θλίψη, οργή και δεκάδες αναπάντητα ερωτηματικά έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας, μετα από μετωπική σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών- μιας επιβατικής και μιας εμπορικής- που μέχρι στιγμής έχει στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, μεταξύ αυτών και του μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα από την Αμαλιάδα.

Μια αδιανόητη τραγωδία, με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους, φοιτητές που επέστρεφαν μετά το τριήμερο της αποκριάς, στις σχολές τους στην Θεσσαλονίκη. Ένα πολύνεκρο δυστύχημα με δεκάδες σοβαρά τραυματίες αλλά και δεκάδες αγνοούμενους που επέβαιναν στα πρώτα βαγόνια και που η αναγνώριση και ταυτοποίηση τους- εφόσον βρεθούν- θα μπορέσει να γίνει μόνο με εξέταση dna.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων ενώ την παραίτηση του από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών υπέβαλε ο Κώστας Καραμανλής. “Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία κατηγορείται ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος συνελήφθη χθες στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη, από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας.Αυτό που κυρίως ερευνάται είναι εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα, καθώς και γιατί ο σταθμάρχης έδωσε τη συγκεκριμένη γραμμή στην επιβατική αμαξοστοιχία.

Πατέρας τριών κοριτσιών που σε λίγους μήνες θα έβγαινε σε σύνταξη

Θλίψη για το χαμό του Γιώργου Κουτσούμπα στην Αμαλιάδα

Στο πένθος βυθίστηκε η Αμαλιάδα και η ευρύτερη περιοχή, μόλις έγινε γνωστό, ότι μεταξύ των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, βρίσκεται και ο συμπολίτης μας, ο μηχανοδηγός Γιώργος Κουτσούμπας.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας τριών κοριτσιών, της Χριστίνας, της Νάσιας και της Ιωάννας, τα τελευταία μόλις χρόνια, λόγω της εργασίας του στην Hellenic Train είχε μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πολύ σύντομα θα έβγαινε σε σύνταξη και θα επέστρεφε στην οικογενειακή εστία στην Αμαλιάδα.

Η γειτονιά του άτυχου μηχανοδηγού, στην περιοχή του Ανεμόμυλου στην Αμαλιάδα, εκεί όπου βρίσκεται το σπίτι του, στον οποίο ζει η σύζυγος του Άννα και οι κόρες του, αδυνατεί να πιστέψειότι ο έμπειρος μηχανοδηγός έχασε τη ζωή του, στο θλιβερό αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Γιώργος Κουτσούμπας δεν ήταν οδηγός σε κανένα από τα δυο τρένα που συγκρούστηκαν αλλά ταξίδευε στο πλευρό των συναδέλφων του, επιστρέφοντας από ταξίδι που είχε ολοκληρώσει παραδίδοντας ως οδηγός, μια άλλη αμαξοστοιχία.

Χθες, μέλη της οικογένειας του, κλήθηκαν για αναγνώριση του δικού τους ανθρώπου στο Νοσοκομείο της Λάρισας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος