FOLLOW US: facebook twitter

Θλίψη για τον θάνατο της Πυργιώτισσας νομικού Άγκυ Λιούρδη

Ημερομηνία: 07-10-2021 | Συντάκτης:

Απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών ύστερα από άνιση μάχη υγείας τους τελευταίους μήνες


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία του Πύργου στο άκουσμα του θανάτου της Πυργιώτισσας νομικού Αγλαΐας (Άγκυ) Λιούρδη χθες το πρωί, ύστερα από άνιση μάχη υγείας που έδινε τους τελευταίους μήνες. Η Άγκυ Λιούρδη, κόρη του Στρατηγού Σπύρου Λιούρδη, ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία, καθώς διατηρούσε στενούς δεσμούς με την Ηλεία και ήταν συνεργαζόταν επαγγελματικά επί σειρά ετών με τον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα, και την κόρη του και δικηγόρο Αθηνών, Μελίνα Τζαβάρα, με τους οποίους διατηρούσε κοινό δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.

Η Άγκυ Λιούρδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1980. Κατόπιν συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο Georg-August της πόλεως Goettingen, από όπου και έλαβε Διδακτορικό Τίτλο στο γνωστικό αντικείμενο του Ποινικού Δικαίου. Ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Επίκουρη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδασκε Ποινικό Δίκαιο, Ποινική Δικονομία, Δικαστική Ψυχολογία και Ψυχιατρική και Ιατρικό Δίκαιο. Είχε συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ποινικού δικαίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδασκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθώς και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ήταν μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ποινικού Δικαίου (SIDP), του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, της Ένωσης Ποινικολόγων, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Δικαιικής Μαιευτικής-Γυναικολογίας καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου της Υγείας. Επίσης ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του νομικού περιοδικού «ΠΟΙΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ», έχοντας συγγράψει πολυάριθμα άρθρα στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα για διάφορα ζητήματα ποινικού δικαίου, ποινικής δικονομίας και ιατρικής ποινικής ευθύνης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή στις 12 μ.μ. στον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η ταφή θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Πύργου στις 5 μ.μ. Η «Πρωινή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος