FOLLOW US: facebook twitter

Θλίψη για τον άδικο θάνατο του Αλέξη Κόρδα – Πενθεί η πόλη

Ημερομηνία: 07-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία

Το νήμα της ζωής του κόπηκε σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στο σπίτι του
– Το ταξί που επέβαινε συγκρούστηκε με αγροτικό φορτηγάκι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου που κατέληξε σε αποστραγγιστικό αυλάκι
– Ελαφρά τραυματίστηκαν οι τέσσερις εργαζόμενοι του δήμου και ο οδηγός του ταξί


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Πύργου, στο άκουσμα του θανάτου του οφθαλμίατρου Αλέξη Κόρδα σε τροχαίο δυστύχημα χθες το πρωί, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Κατσικάρι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο 67χρονος γιατρός έχασε τη ζωή του, όταν το ταξί στο οποίο επέβαινε, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά σε διασταύρωση κοντά στο σπίτι του, υπό αδιευκρίνιστες ως τώρα συνθήκες, με αυτοκίνητο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια, που το μπροστινό μέρος του ΤΑΞΙ διαλύθηκε, ενώ το όχημα του δήμου κατέληξε μέσα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, με συνέπεια οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα της ΠΥ Πύργου και απεγκλώβισαν τους επιβαίνοντες στα δύο οχήματα, οι οποίοι στη συνέχεια διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.
Δυστυχώς, όμως, για τον Αλέξη Κόρδα ήταν αργά, καθώς οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του. Η ακριβής αιτία θανάτου του αναμένεται να προσδιοριστεί σήμερα, μετά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανότατα η σύγκρουση να του προκάλεσε θανάσιμο τραυματισμό, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο πρόκλησης καρδιακού επεισοδίου ένεκα της σύγκρουσης. Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες τέλεσης του δυστυχήματος διενεργούν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Πύργου.

Θλίψη στην πόλη

Το δυσάρεστο μαντάτο ταξίδεψε πολύ γρήγορα στον Πύργο και σκόρπισε τη θλίψη στην πόλη, καθώς ο Αλέξης Κόρδας υπήρξε από τα πλέον δραστήρια πρόσωπα, με πολυετή προσφορά στα κοινά της πόλης από διάφορες θέσεις και σε αρκετούς τομείς. Ο Αλέξης Κόρδας είχε αναπτύξει πλούσια πολιτική δραστηριότητα, καθώς είχε εκλεγεί Νομαρχιακός Σύμβουλος και είχε διατελέσει αντινομάρχης Τουρισμού στην πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (επί νομαρχίας Θανάση Ράλλη) από το 1994 ως το 1998, ήταν Υπεύθυνος Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηλείας μέχρι πρόσφατα και εκ των ιστορικών στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Σημαντική ήταν η προσφορά του και στην Ιατρική, καθώς είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου. Σπούδασε Ιατρική στη Νάπολη της Ιταλίας και έλαβε την ειδικότητά του στον «Ευαγγελισμό» στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ενώ μέχρι σήμερα διατηρούσε δύο οφθαλμολογικά ιατρεία, σε Πύργο και Αμαλιάδα. Αξιοσημείωτη ήταν και η προσφορά του στον αθλητισμό, καθώς αγαπούσε τον Πανηλειακό και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατά περιόδους για περίπου 20 χρόνια, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Πανηλειακού. Ήταν παντρεμένος με τη δικαστική λειτουργό Αργυρώ Δριτσάκου, με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νίκο και την Τζίνα. Η «Πρωινή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του εκλιπόντος.

Τη θλίψη του εξέφρασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος από την πρώτη στιγμή.

«Δυστυχώς είχαμε ένα πολύ θλιβερό γεγονός. Χάθηκε ένας συμπολίτης μας, ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, ο αείμνηστος πια Αλέξης Κόρδας, γιατρός οφθαλμίατρος. Σε μια φοβερή ατυχία της στιγμής, σε ένα τροχαίο που συνέβη εκεί που δεν υπήρχε κανένας παράγοντας κινδύνου. Και όμως συνέβη! Κάτω από άγνωστες – μέχρι στιγμής – συνθήκες, συγκρούστηκαν το ταξί που επέβαινε ο γιατρός με αυτοκίνητο, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου εν ώρα υπηρεσίας με προσωπικό του Δήμου.
Έσπευσα στο σημείο λίγα λεπτά μετά το συμβάν γιατί ακολουθούσε και άλλο αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας που αμέσως μας ειδοποίησε. Δυστυχώς, διαπίστωσα αμέσως το θάνατο του γιατρού που ήταν ακαριαίος. Υπήρχαν τέσσερις τραυματίες από το πλήρωμα της Πολιτικής Προστασίας με διαβάθμιση σοβαρότητας. Θεωρώ ότι όλοι, την ώρα που μιλάμε, είναι εκτός κινδύνου. Μεταβήκαμε και στα επείγοντα του Νοσοκομείου Πύργου, όπου ο πρώτος έλεγχος με τους γιατρούς αυτό έδειξε. Τραυματίας επίσης ήταν και ο οδηγός του ταξί. Η Τροχαία θα ερευνήσει τα αίτια αυτού του ατυχέστατου και τραγικού περιστατικού.
Ήμουν φίλος του αείμνηστου Αλέκου – όπως τον λέγαμε όσοι τον γνωρίζαμε καλά – ενός ιδιαίτερα αγαπητού συμπολίτη, τόσο στους συναδέλφους του, όσο και το χώρο του αθλητισμού και της αυτοδιοίκησης. Αφήνει, αντικειμενικά, ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία του Πύργου. Εύχομαι στην οικογένεια και τους συγγενείς του να βρουν όλα τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτουν για να ξεπεράσουν αυτόν τον αβάσταχτο πόνο», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος