FOLLOW US: facebook twitter

Θίνες Βαρθολομιού: Πανελλήνιο πρωτάθλημα παρατριάθλου

Ημερομηνία: 18-05-2022 | Συντάκτης:

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Ηλείας

Ο  Δήμος Πηνειού, πρωτοπόρος και στις αθλητικές διοργανώσεις, πέρασε στον χάρτη του Παρατριάθλου! Για πρώτη φορά στην Ηλεία, στην Πελοπόννησο και την Δυτ. Ελλάδα, διοργανώνεται στην παραλία Θινών Βαρθολομιού την Κυριακή 22 Μαΐου από την Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου, μια σημαντική αθλητική διοργάνωση που στηρίζει το ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού του  Δήμου.

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί για ερασιτέχνες αρτιμελείς αθλητές  και αγώνας Τριάθλου Sprint απόστασης 750 μ. κολύμπι, 20 χλμ ποδήλατο, 5 χλμ τρέξιμο, με συνδιοργανωτή  τον Σύλλογο  «Ιωνάς» -Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος δηλώνουν ότι όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη εκδήλωση!

Ενημέρωση στο Γυμνάσιο-Λύκειο  Βαρθολομιού

Η Αθλητική εκδήλωση ξεκινά από τα σχολεία. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Έχει σημασία αυτός ο αγώνας γιατί τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ποδηλάτου ειδικής κατασκευής για τους αγώνες των αθλητών με αναπηρία και θα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες.

Την Παρασκευή επίσης για να ευαισθητοποιήσουμε και τα παιδιά μας και έχει μεγάλη αξία αυτό, τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία θα επισκεφθούν το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Βαρθολομιού και θα ενημερώσουν την μαθητική κοινότητα ώστε να ευαισθητοποιηθεί και με αφορμή αυτή την επίσκεψη καλούμε τα παιδιά μας αλλά και όλους τους συνδημότες μας να δηλώσουν εθελοντική συμμετοχή για να βοηθήσουμε αυτή τη μεγάλη πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση και να δείξουμε πραγματικά την ευαισθησία μας».

Γενικό προσκλητήριο

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε μεταξύ άλλων:

« Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρατριάθλου θα προβάλλει τον δήμο Πηνειού και γι’ αυτό φρόντισαν και η Αθηνά Αδαού η κόρη του πρώην δημάρχου Βαρθολομιού η οποία πήρε και την πρωτοβουλία αυτή να δει και τον πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου μας τον Δημήτρη Βασιλόπουλο που τόσα χρόνια μάχεται υπέρ του Πολιτισμού και των Αθλητικών ζητημάτων του δήμου μας και της αναβάθμισής τους και εμένα προσωπικά. Είναι η πρώτη εκδήλωση που γίνεται στην Ηλεία, που γίνεται στην Πελοπόννησο, που γίνεται στη Δυτική Ελλάδα. Και καλώ τους δημότες του δήμου μας και όχι μόνο αλλά και όλους τους κατοίκους του Νομού μας και των όμορων νομών να στηρίξουν αυτή την δράση. Να δείξουμε ότι είμαστε κοντά στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Να φανερώσουμε μέσα από την δράση αυτή την προσέγγιση που έχουμε για τα άτομα με τις ειδικές ανάγκες.

Χθες επικοινώνησα και με τον πρόεδρο των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες τον κ. Παπανικολόπουλο και τον προσκάλεσα μαζί με τα μέλη του συλλόγου του για να παραστούν στην εκδήλωση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ομοσπονδία που με τη δική της θέληση γίνεται αυτή η μεγάλη εκδήλωση η οποία δεν έχει μόνο συμβολισμό όσον αφορά τα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά ανοίγει τον δρόμο και για τον αθλητικό τουρισμό που μπορεί να φιλοξενηθεί σε μια περιοχή που είναι απείρου κάλλους. Είμαστε εδώ για να πάμε τον δήμο εκεί που πρέπει. Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού ο Δημήτρης Βασιλόπουλος έχει κάνει τα πάντα για να πετύχουμε σε αυτή την διοργάνωση. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και στην βοήθεια και συνδρομή του Άγγελου Μπράτη ως αρμοδίου αντιδημάρχου Τουρισμού όπως επίσης και του αντιδημάρχου Γιάννη Καραμπίνη και του εντεταλμένου συμβούλου Νίκου Μαφρέδα για το θέμα της φροντίδας όσον αφορά την καθαριότητα στο συγκεκριμένο χώρο. Περιμένουμε την Κυριακή 22 Μαΐου τους αθλητές με αγάπη αλλά και τον κόσμο να δείξει την ευαισθησία του σε αυτούς τους ανθρώπους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος