FOLLOW US: facebook twitter

Θετικό μήνυμα νέας ενίσχυσης για στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

Ημερομηνία: 08-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΒΑΡΟΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ειδικό κονδύλι από το πρόγραμμα που αφορά αποζημιώσεις πληγέντων κατηγοριών λόγω του πολέμου της Ουκρανίας

Μπροστά σε μια νέα διαδικασία που στόχο έχει να δώσει και δεύτερη οικονομική ενίσχυση στηρίζοντας έτσι το προϊόν της σταφίδας βρίσκεται η κυβέρνηση μετά από συνεννόηση των αρμοδίων Υπουργείων.

Αυτό δήλωσε χθες το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, ο οποίος μετά από έγγραφη παρέμβασή του τις προηγούμενες μέρες είχε και νέα επικοινωνία με κυβ. Παράγοντες του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη προς όφελος  των σταφιδοπαραγωγών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή του, έγινε γνωστό ότι δρομολογείται μέσω του ειδικού προγράμματος αποζημιώσεων σε πληγέντες από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία  περαιτέρω ποσό αποζημίωσης για την σταφίδα που θα φθάνει συνολικά το ύψος των 4 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ

Μετά την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό με την χαμηλή τιμή της σταφίδας, την αδυναμία προώθησής της στις αγορές, αλλά και την απροθυμία μεταποιητών να διαμορφώσουν  καλύτερο πλαίσιο συνεργασίας με τους αγρότες μας, σίγουρα μια νέα ενίσχυση από την πολιτεία είναι κάτι που θα βοηθήσει σε αυτό το κρίσιμο χρονικό στάδιο, δήλωσε ο Λευτέρης Βαρουξής και πρόσθεσε:

«Είναι γεγονός εξ άλλου ότι η κρίση που δημιουργήθηκε από τον πόλεμο ‘’πάγωσε’’ και την διακίνηση του προϊόντος, και έθεσε τη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως και άλλες στον αγροτικό τομέα στις ‘’κτυπημένες’’ από τις εξελίξεις, φέρνοντας έναν ακόμη ‘’πονοκέφαλο’’ στους σταφιδοπαραγωγούς μας.

Η ενίσχυση πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν λύνει το πρόβλημα που χρειάζεται πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις για να αντιμετωπισθεί. Αποτελεί ωστόσο ένα ακόμη δείγμα από κυβερνητικής πλευράς ότι έχει την πρόθεση και τη διάθεση να μην αφήσει τους  σταφιδοπαραγωγούς στην τύχη της και να στηρίξει στην προκειμένη περίπτωση τους αγρότες μας.

Τα μηνύματα είναι θετικά, και ελπίζω ο κ. Γεωργαντάς μαζί με τους Οικονομικούς κυβερνητικούς Υπουργούς  τον κ. Σκυλακάκη και τον κ. Βεσυρόπουλο , που εμπλέκονται με το θέμα,  να προχωρήσουν σε νέα ενίσχυση…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος