FOLLOW US: facebook twitter

Θετική στον κορονοϊό καθηγήτρια στην Αμαλιάδα – Σε αναστολή δυο τμήματα της γ’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 15-10-2020 | Συντάκτης:

Το πρώτο ουσιαστικά επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε σχολική μονάδα της Ηλείας, ανακοινώθηκε επίσημα από τον ΕΟΔΥ χθες και πρόκειται για εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διδάσκει στο 1ο ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας. Το προηγούμενο περιστατικό που αφορούσε  μαθητή του 2ου Γυμνασίου Πύργου, τελικά αποδείχτηκε πως ήταν αρνητικό στον Covid-19 παρότι το τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του όπως προβλέπεται.

Η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ασυμπτωματική, πρόκειται για επαφή διαγνωσμένου κρούσματος των προηγούμενων ημερών στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Φωτεινόπουλο, το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη η καθηγήτρια, βγήκε θετικό και ενημερωθήκαν το πρωί της Τετάρτης. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και αποφασίστηκε δυο τμήματα της γ’ τάξης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου της Αμαλιάδας να αναστείλουν από χθες κιόλας τη λειτουργία τους για 14 ημέρες και η διδασκαλία να γίνεται εξ’ αποστάσεως.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η καθηγήτρια το πρωί της Δευτέρας είχε πάει κανονικά στο σχολείο της ωστόσο μόλις ενημερώθηκε πως επαφή της διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, αποφάσισε να  υποβληθεί σε τεστ και φυσικά παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς να πάει στο σχολείο την επόμενη μέρα (δηλαδή την Τρίτη) έως ότου και ενημερώθηκε για το θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τεστ θα υποβληθούν- αν δε το έχουν ήδη κάνει- τα παιδιά της καθηγήτριας, τα οποία επίσης, παραμένουν σε καραντίνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος