FOLLOW US: facebook twitter

Θετικές εντυπώσεις άφησε ο οίνο-γαστρονομικός τουρισμός στην έκθεση «Φιλοξένια» το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 13-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

Έμφαση στην προβολή τοπικών, ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας έδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που συμμετείχε ως τιμώμενη περιοχή στην τουριστική έκθεση «34η Φιλοξένια», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, οι επισκέπτες της Έκθεσης γνώρισαν τα τοπικά προϊόντα, που παρουσιάστηκαν σε ειδικό χώρο της  Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με στόχο την ανάπτυξη του οίνο-γαστρονομικού τουρισμού, μέσω της συνεργασίας φορέων της αγροδιατροφικής αλυσίδας και των τουριστικών επιχειρήσεων. Μεταξύ των επισκεπτών που πέρασαν από το περίπτερο της ΠΔΕ ήταν και η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά που συνεχάρη και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα για την παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ετοίμασε ένα γαστρονομικό event για τους επισκέπτες της έκθεσης,  ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε και στην εκδήλωση «Οι Δρόμοι του Κρασιού».

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην ειδική εκδήλωση για το κρασί, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος τόνισε σε δήλωση του: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χαρακτηρίζεται από ποιοτική αμπελουργία λόγω των ιδιαίτερων εδαφολογικών και κλιματικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και θεωρούνται ιδανικές για την παραγωγή οίνων εξαιρετικής ποιότητας. Παράγονται οι τοπικοί οίνοι λευκοί και ερυθροί με ιδιαίτερο στυλ που εξελίσσεται διαχρονικά.. Τα οινοποιεία της περιοχής είναι επισκέψιμα και αξίζει να σημειωθεί ότι παράγονται και βιολογικά κρασιά».

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, εντυπωσίασε η μουσικοχορευτική παράσταση «Το μυστικό τραγούδι του βουνού», το μουσικό πολυθεματικό παραμύθι με ήχο και φως σε σκηνοθεσία και μουσική του Γιώργου Βούκανου με την Άντα Αθανασοπούλου στο τραγούδι, που το περασμένο καλοκαίρι παρουσιάστηκε στο Κάστρο Χλεμούτσι στην Ηλεία και μάγεψε και την Θεσσαλονίκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος