FOLLOW US: facebook twitter

Θετικά μηνύματα από τη συνάντηση του Π. Αντωνακόπουλου με τον Α. Γεωργιάδη: Για μεγάλα αναπτυξιακά έργα στον άξονα «Πολιτισμός-Τουρισμός»

Ημερομηνία: 19-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα κινείται στον άξονα «Πολιτισμός-Τουρισμός», καθώς και μεγάλα έργα που διαθέτουν έτοιμες και ώριμες μελέτες προς δημοπράτηση,  ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής (18/6) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού, ενώ από την πλευρά του Δήμου Πύργου παρέστησαν επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η διευθέτηση των πυρόπληκτων δανείων. Ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά ένα μεγάλο μέρος επιχειρηματικών και ελεύθερων επαγγελματιών που ταλανίζονται χρόνια από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για το εν λόγω θέμα. Δεδομένου ότι ο Νομός έχει πληγεί αλλεπάλληλα από έντονα φυσικά φαινόμενα, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα σχεδιασμού ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος στην περιοχή του Πύργου και γενικότερα της Ηλείας. Ενός ειδικού προγράμματος στον άξονα «Πολιτισμός-Τουρισμός».

Επιπροσθέτως, κατατέθηκαν στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύο συγκεκριμένες μελέτες που αφορούν μεγάλα και φιλόδοξα έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Η πρώτη αφορά την υπογειοποίηση του αρδευτικού συστήματος στην  περιοχή του Πύργου. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ αποτελείται από τέσσερα αυτοτελή υποέργα τα οποία μπορούν να εκτελεστούν μεμονωμένα και το καθένα απ’ αυτά ανέρχεται περίπου στα 15 εκ. ευρώ.

Η δεύτερη ήταν η κατάθεση της προκεχωρημένης προμελέτης που αφορά το Ολυμπιακό Αθλητικό Στάδιο πέριξ του χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, και συζητήθηκε η προοπτική χρηματοδότησης του έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης ή άλλου χρηματοδοτικού φορέα.

«Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και τα μηνύματα που λάβαμε ήταν αισιόδοξα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου μετά το τέλος της συνάντησης. «Ο υπουργός εκφράστηκε θετικά και για τα δύο έργα, τις μελέτες των οποίων παρουσιάσαμε. Απομένουν περαιτέρω ενέργειες ούτως ώστε να συγκεκριμενοποιηθεί και να οριστικοποιηθεί η οποιαδήποτε χρηματοδότηση αυτών των έργων, καθώς οι μελέτες είναι ώριμες προς δημοπράτηση. Επίσης, θα ακολουθήσουν επιπλέον συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου για να εξειδικευτούν τα θέματα και να δοθούν προτεραιότητες» κατάληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος