FOLLOW US: facebook twitter

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου – Καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση

Ημερομηνία: 08-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο διοικητής κεντρικού, μικρομεσαίας δυναμικότητας, νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης μετά την έγγραφη καταγγελία της υποδιευθύντριας για σεξουαλική παρενόχληση.


Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο οποίος, όπως καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση, έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, σε βάρος του συγκεκριμένου διοικητή κεντρικού, μικρομεσαίας δυναμικότητας, νοσοκομείου της πόλης, υπήρχε έγγραφη καταγγελία από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με το που κατατέθηκε στις 7 Οκτωβρίου η καταγγελία της υποδιευθύντριας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, όπως και έγινε. Κατόπιν αυτών, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, η πράξη αποδοχής της οποίας υπογράφεται εντός της ημέρας.

Όπως έγραψε η Voria.gr, στο υπουργείο Υγείας, ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, υπήρχε προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος