FOLLOW US: facebook twitter

Θεσμική πρωτοβουλία από τους κυνηγετικούς συλλόγους της νότιας Ηλείας: Ενημέρωση για νέες απαγορεύσεις θήρας στον Κυπαρισσιακό

Ημερομηνία: 08-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Νέα δεδομένα ισχύουν φέτος για το κυνήγι στη νότια Ηλεία, καθώς η εφαρμογή των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό επέφερε νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις, προκαλώντας αναστάτωση στους κόλπους των κυνηγών.

Στη φετινή απόφαση που υπογράφει ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, τη θήρα απαγορεύεται στις ζώνες ΠΠΦ1 «Αμμοθίνες και Παράκτια ζώνη», ΠΠΦ2 «Σταθεροποιημένεςθίνες και εκτάσεις με Δασική βλάστηση» στην προστατευόμενη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου σύμφωνα με το Αρθρ. 7 παρ. δ του Π.Δ. 2018 ( ΦΕΚ 391/Δ/2018), δηλαδή σε όλη τη ζώνη αμμουδιάς-δάσους, από τον Αλφειό ως τη Νέδα, στην οποία ασκούνταν παραδοσιακά το κυνήγι του τρυγονιού.

Μέχρι τώρα ήτα γνωστό ότι η θήρα απαγορευόταν στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων στον Καϊάφα και στην περιοχή των «Ιαματικών πηγών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων του ΕΟΤ και περιμετρικά αυτών στα όρια ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, οριοθετούμενη από διασταύρωση Κλειδί, Δημοτικό δρόμο Λουτρών-Νεοχωρίου,αποστραγγιστική τάφρος έως τη διασταύρωση με αγροτικό δρόμο που οδηγεί στον Εθνικόδρόμο δίπλα από την Νότια αποβάθρα της Λίμνης Καϊάφα, συνέχεια εθνικού δρόμου Πύργου-Κυπαρισσίας μέχρι το Κλειδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  πρόεδροι των τεσσάρων κυνηγετικών συλλόγων Πύργου, Κρεστένων, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως αναμένεται να προβούν σε επίσημη ενημέρωση προς όλους τους κυνηγούς, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα αθέλητης λαθροθηρίας από κυνηγούς που δεν έχουν ενημερωθεί εγκαίρως για τη νέα απαγόρευση.

Παράλληλα, προτίθενται να καταρτίσουν μελέτες σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες για να τεκμηριώσουν την άποψή τους ότι δεν υφίσταται λόγος απαγόρευσης της θήρας και στη συνέχεια να ακολουθήσουν όλες τις θεσμικές διαδικασίες για την τροποποίηση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, μέσα από τις οποίες θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος