FOLLOW US: facebook twitter

Θερμό χειροκρότημα για τον λαμπαδηδρόμο Ε. Καραλή

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αθλητικά, Νέα

pirgos_floga7Τελικά πέρασε η φλόγα από τον Πύργο στο “παρά πέντε” για δεύτερη φορά

Την ώρα που χιλιάδες περίμεναν στην πόλη του Πύργου, τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας για την μικρή τελετή το μεσημέρι της Πέμπτης, ελάχιστοι γνωρίζουν πως η γιορτή λίγο έλειψε να ματαιωθεί, ενόσω η φλόγα βρισκόταν καθ’ οδόν για την ηλειακή πρωτεύουσα.

elme-diamarturia-flogaΌλα ξεκίνησαν όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία των εκπαιδευτικών με τα πανό στην κεντρική πλατεία. Στις αστυνομικές αρχές σήμανε συναγερμός, ενώ τα στελέχη της ΕΟΕ, χωρίς δεύτερη σκέψη είπαν “δεν περνάμε από τον Πύργο”. Στη διαδρομή από την Ολυμπία προς τον Πύργο, δόθηκε μάχη για να ανατραπεί αυτή η απόφαση. Όσο η ώρα περνούσε και το τζιπ με την φλόγα πλησίαζε τον Πύργο, όλο και πιο κοντά ήταν η ματαίωση της γιορτής. Το “plan B” της ΕΟΕ ήταν η διέλευση από την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου με τις εναλλαγές των λαμπαδηδρόμων να γίνονται στο τμήμα από τον κόμβο Αγ. Γεωργίου έως τον κόμβο Φιλοθέης.

liatsis-karalisΓια τις εναλλαγές που ακολούθησαν, ήταν ενήμερος ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, που προσπάθησε να μείνει ψύχραιμος και να σώσει με πιέσεις και του ιδίου την “παρτίδα”.

Ψύχραιμοι άνθρωποι όμως ήταν αυτοί που διαχειρίστηκαν την κατάσταση, που πήραν τα ρίσκα και έπεισαν πως δεν επρόκειτο να συμβεί τίποτα που θα απειλούσε τη φλόγα. Και όχι απλά έπεισαν, αλλά δικαιώθηκαν και κατάφεραν να μη ματαιωθεί η γιορτή.

pirgos_floga5Οι ακτιβισμοί με στόχο τη φλόγα ήταν ο υπ’ αριθμόν ένας λόγος που η ΕΟΕ είχε αρχικά επιλέξει στο πρόγραμμά της να μην συμπεριλάβει τελετή στον Πύργο αλλά απλή διέλευση από την αρχή. Τότε όμως φοβόντουσαν κινήσεις διαμαρτυρίας λόγω των σκουπιδιών, κάτι που είχε ανακοινωθεί από τους φορείς του Πύργου σε μια διευρυμένη συνεδρίαση τους στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας και που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

pirgos_floga4Φανταστείτε λοιπόν τι θα συνέβαινε, τι απογοήτευση θα επικρατούσε, αν ενώ περίμενε το κοινό κάθε ηλικίας τον Λαμπαδηδρόμο Εμμανουήλ Καραλή, να μην έφτανε αυτός στην πλατεία…

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών χαρακτηρίστηκε από πολλούς μάλλον άστοχη τη δεδομένη στιγμή, καθώς δεν θα χαλούσε τη “γιορτή του δημάρχου” αλλά αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι κάτοικοι στην πόλη…

pirgos_floga6Σε ότι αφορά την εκδήλωση, αρνητικά σχολιάστηκε από την πλειοψηφία η επιλογή της δημοτικής αρχής να στήσει σκηνικό “1821” στην κεντρική πλατεία με δύο αρματολούς – κουμπουροφόρους να ρίχνουν στην αέρα για τη χαρά της έλευσης της φλόγας. Η τελετή ολοκληρώθηκε μέσα σε δέκα λεπτά με την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου και των ύμνων της Ελλάδας και της Βραζιλίας και το σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή.

pirgos_floga2Κατά γενική ομολογία η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη ξεπερνώντας κάθε άλλο προηγούμενο. Μάλιστα η εικόνα από την άδεια από κόσμο πλατεία Πύργου, στο παρελθόν είχε προβληματίσει τα στελέχη της ΕΟΕ που δεν ήθελαν κάτι τέτοιο για τις περιοχές όπου η φλόγα θα έκανε στάση…

pirgos_floga1Ο κόσμος υποδέχθηκε με θερμά χειροκροτήματα τον Εμμανουήλ Καραλή που άναψε το βωμό!

pirgos_floga3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος