FOLLOW US: facebook twitter

Θερίζει η γρίπη, πίεση και από covid στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 20-01-2023 | Συντάκτης:

Γέμισε η Παθολογική κλινική

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Μεγάλη είναι η ανησυχία για την έξαρση των ιώσεων που «χτυπά» κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους και η οποία προκαλεί συνωστισμό στα επείγοντα και του Νοσοκομείου Πύργου, την ίδια ώρα που φάρμακα πρώτης γραμμής, όπως αντιπυρετικά και αντιβιώσεις, εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων.

Η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στη Νοσηλευτική Μονάδα της πόλης είναι ασφυκτική καθώς ΤΕΠ και Παθολογική δέχονται διπλή πίεση από δεκάδες περιστατικά με γρίπη και κορονοϊό, που απαιτούν νοσηλεία.

Η Παθολογική κλινική έχει στην κυριολεξία «φουλάρει» καθώς και οι εξήντα κλίνες της έχουν γεμίσει, κυρίως με βαριά περαστικά γρίπης σε ηλικιωμένους και με απόφαση του Διοικητή του ΓΝ. Ηλείας Σπύρου Πολίτη, δεσμεύτηκαν θάλαμοι από την Καρδιολογική και την Χειρουργική κλινική προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο όγκος των ασθενών.

Μάλιστα, γίνεται προσπάθεια, στο μέτρο του εφικτού, δεδομένης της έλλειψης κυρίως ιατρικού προσωπικού, της ομαλής διαχείρισης εισιτηρίων- εξιτηρίων για την αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Αντίστοιχη πίεση όμως δέχεται και η κλινική covid-19 η οποία λειτουργεί στα όρια της καθώς και τα 16 κρεβάτια που έχει αναπτύξει είναι καλυμμένα.

Και στην Παιδιατρική

Η γρίπη όμως, φαίνεται πως ασκεί πίεση, σε μικρότερο όμως βαθμό και στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου με το 60% των διαθέσιμων κλινών να έχει καλυφθεί από εμπύρετα κυρίως περιστατικά παιδιών που νοσούν από την εποχική γρίπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διήμερο αναμένεται αποσυμφόρηση της κατάστασης στις κλινικές καθώς θα υπάρξουν αρκετά εξιτήρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος