FOLLOW US: facebook twitter

Θερινός κινηματογράφος την Τετάρτη ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός Πύργου

Ημερομηνία: 06-09-2022 | Συντάκτης:

  Μια ιδιαίτερη κινηματογραφική βραδιά στον σταθμό του τρένου

Μετά την επιτυχημένη έναρξη της ενέργειας ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , τον περασμένο Ιούλιο, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου, επόμενη στάση η πόλη του Πύργου.

Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, έργο σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλερ, ανοίγει μετά από πολλά χρόνια και γίνεται για μία βραδιά θερινό σινεμά, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 για να προβληθεί η ταινία, του Ρένου Χαραλαμπίδη    ΄΄ Η καρδιά του κτήνους΄΄, παρουσία του σκηνοθέτη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

  “Η καρδιά του κτήνους΄΄ είναι, όπως μας λέει ο σκηνοθέτης,  είναι μία απόπειρα να ισορρόπησω την κωμωδία με το δράμα, χωρις να καταταχθεί  η ταινία σε κάποιο συγκεκριμένο είδος.  Κινείται μεταξύ του αστυνομικού φιλμ νουάρ, της γλυκόπικρης κωμωδίας, του ποιητικού σινεμά και  της ανάλαφρης νοσταλγίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.”

Λίγα λόγια για την ταινία

Μετά τα εμβληματικά« No Budget Story» και «Φτηνά Τσιγάρα» που σημάδεψαν τη δεκαετία του ‘90, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μετέφερε στο σινεμά ένα μυθιστόρημα-σταθμό του Πέτρου Τατσόπουλου. Ανάμεσα σε ποιητικό νουάρ και ανάλαφρη κωμωδία, 17 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή στις ελληνικές αίθουσες, «Η Καρδιά του Κτήνους» ξυπνά ξανά.

Οι ανώτατες σπουδές φιλοσοφίας έχουν κάνει τον Στέφανο να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ως κατώτερούς του. Όταν απολύεται από τον στρατό θεωρεί ότι ο κόσμος του ανήκει. Στην πραγματικότητα του ανήκουν μόνο τα χρέη της μητέρας του, που μόλις απεβίωσε και η απόρριψη της άλλοτε αφοσιωμένης ερωμένης του. Ο Τσακίρης, φίλος από το σχολείο που εξελίχθηκε σε μικροεγκληματία, του προτείνει να ληστέψουν την τράπεζα που δουλεύει ως ταμίας ο Άρης, συνεργός αλλά και πρότυπο του κοινωνικού επαναστάτη στα εφηβικά τους χρόνια και Πυγμαλίων του Στέφανου. Ο ήρωας θα βουτηχτεί στην αγριότητα αλλά και στη μαγεία της πραγματικής ζωής, κάνοντας το υποχρεωτικό ταξίδι προς την ωριμότητα.”

Παίζουν οι ηθοποιοί, Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Βουλτζάτης, Μάνος Βακούσης, Άλκης Παναγιωτίδης,

Τζίνα Θλιβέρη, Γιάννης Ζουγανέλης, Μάρα Δαρμουσλή, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Δημήτρης Σταρόβας

Το σενάριο της ταινίας, από το ομώνυμο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία βραβεύτηκε στο διεθνές φεστιβάλ του Χιούστον  με το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2006.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος