FOLLOW US: facebook twitter

Θερινό σχολείο Φυσικής στον Πύργο σε συνεργασία του δήμου με το Παν/μιο Θεσσαλίας

Ημερομηνία: 22-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Πυργιώτη καθηγητή Γ. Βελντέ

Σε θερινό σχολείο Φυσικής που θα λειτουργήσει στον Πύργο θα μπορούν να συμμετέχουν εφεξής οι μαθητές της Ηλείας, καθώς ο δήμος Πύργου ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το «HERON LAB», το Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ιδρύματος.

Το θερινό σχολείο «Ήρων» απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και θα είναι δωρεάν. Θα πραγματοποιείται στον Πύργο κάθε χρόνο και σε αυτό θα διδάσκουν Καθηγητές Πανεπιστημίου και Ερευνητές. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Επίκουρο Καθηγητή και διευθυντή του HERON LAB, Γιώργο Βελντέ, ο οποίος κατάγεται από το Αλποχώρι του δήμου Πύργου και θέλησε, ως ελάχιστη ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο καταγωγής του, να διοργανώνσει θερινό σχολείο «Ήρων» στον Πύργο, με αντικείμενο την Επιστήμη της Φυσικής και τις εφαρμογές της.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Παπαδημητρίου, βασικοί στόχοι αυτής της δράσης, μέσα από τον ορθό επιστημονικό τρόπο, είναι να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους μαθητές της Ηλείας να γνωρίσουν την επιστήμη της Φυσικής και τις εφαρμογές της, πολλές από τις οποίες βιώνουν καθημερινά, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και μέσα από αυτές να αναπτύξουν την κριτική σκέψη τους.

«Μια τέτοια δράση μπορεί να εμπνεύσει τους μαθητές και να υποστηρίξει την απόφασή τους για σπουδές στις Θετικές Επιστήμες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα», τόνισε και πρόσθεσε πως η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πύργου και η αρμόδια Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εισηγήθηκαν θετικά για την παραχώρηση του 1ου Γυμνασίου Πύργου για τη δημιουργία του θερινού σχολείου, όπου υπάρχει και το κατάλληλο τεχνολογικό υλικό

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση. Ο κ. Παπαδημητρίου  και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νώντας Κυριαζής ορίστηκαν εκπρόσωποι του δήμου στην τετραμελή ειδική επιτροπή που προβλέπεται από το μνημόνιο συνεργασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος