FOLLOW US: facebook twitter

Θεόδωρος Γ. Ντοάς: Θέσεις για έναν όμορφο και δημιουργικό Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 21-05-2019 | Συντάκτης:

Α. Η αγροτική οδοποιϊα, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που τίθεται σε προτεραιότητα. Η επεκταση  και η βελτίωση του ήδη υπάρχοντος αγροτικού οδικού δικτύου, είναι μείζονος σημασίας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Παράλληλα, η ίδρυση Γραφείου για τη Διεκπεραίωση Αγροκτηνοτροφικών Θεμάτων, θα δώσει την απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στο πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Β. Η βελτίωση της αστικής οδοποιϊας  σε όλο το Δήμο, θα υπηρετήσει την άνετη και ασφαλή διέλευση των πολιτών και των οχημάτων μέσω αυτής.

Γ. Η δημιουργία Δημοτικού Πάρκινγκ στην Πόλη, σε συνδυασμό με την εξορθολογιστική κυκλοφοριακή ρύθμιση, θα δώσουν νέα πνοή στην καθημερινότητα των Πολιτών, επιλύοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Δ. Η ενίσχυση του στόλου των απορριματοφόρων του Δήμου και η συντήρηση των ήδη υπαρχόντων  οχημάτων είναι πρωταρχικής ανάγκης, για να δοθεί επιτέλους η λύση στο διαχρονικό ζήτημα των απορριμμάτων. Παράλληλα, είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση της ζημιάς που έχει γίνει στο περιβάλλον από την χωρίς έλεγχο διάθεση των απορριμάτων (όπως πχ στο Ποτόκι). Επίσης, η προώθηση της ανακύκλωσης έχει ως στόχο την δημιουργία ενός περιβαλλοντικά φιλικού Δήμου.

Ε. Η χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα δημοτικά κτίρια και η εκμετάλλευση του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων δίνει τη δυνατότητα παροχής φωτισμού, με χαμηλότερο κόστος, στις γειτονιές της Πόλης, αλλά και στις Κοινότητες, που τόσο πολύ υποφέρουν από το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΤ. Η λειτουργικότητα και η καλαισθησία στην Πόλη και στις Κοινότητες, επιτυγχάνεται με τη συντήρηση και την επέκταση υποδομών του Δήμου, όπως πεζοδρόμια, πεζόδρομοι,  παιδικές χαρές, πλατείες, πάρκα, προαύλιοι χώροι των Σχολείων.

Η ομορφιά, η δημιουργικότητα και η ανάπτυξη αφορούν όλο το Δήμο.

Αγκαλιάζουμε το ίδιο την Πόλη  και τις Κοινότητες μας.

Αν η Πόλη είναι όμορφη και δημιουργική, το ίδιο όμορφες και δημιουργικές πρέπει να είναι και οι Κοινότητες.

Αν οι Κοινότητες είναι όμορφες, δημιουργικές, παραγωγικές και οικονομικά αναπτυγμένες, τότε και η Πόλη θα είναι το ίδιο.

*Ο Θεόδωρος Γ.  Ντοάς είναι Γεωπόνος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Αποβλήτων και
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Πύργος Έργο Πολιτών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος