FOLLOW US: facebook twitter

Τo βήμα στον πολίτη – Θεόδωρος Κόλλιας: Παρά Θίν΄ Αλός – Π.Δ. & ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία: 24-02-2020 | Συντάκτης:
Γράφει ο Θεόδωρος Κόλλιας, διαχειριστής του yannitsochori.blogspot.com

 

Κύριε Διευθυντά

Στην έγκριτη εφημερίδα σας της Παρασκευής [14-2-20] δημοσιεύτηκε ένα αναγγελτήριο του δήμου μας, της Ζαχάρως με τίτλο:

“Στο επίκεντρο η επαναλειτουργία του Παρά Θίν’ Αλός” και υπότιτλο: Διαβουλεύσεις μεταξύ δήμου Ζαχάρως και ΕΤΑΔ.

Βασικά κάθε  επικοινωνία και επαφή του δήμου με οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου και μη για το ξεβάλτωμα από την οικτρή κατάσταση που έχει περιέλθει [Α ρε λεβέντη Πανταζάρα άφησες πίσω σου ..ολόμαυρη ράχη, τα έκανες όλα γης Μαδιάμ!!!] είναι προς την θετική πλευρά, γεγονός ευχάριστο και καλοδεχούμενο.

Θα μου επιτρέψετε όμως να καταθέσω ορισμένες παρατηρήσεις.

Επί του προκειμένου λοιπόν ενώ εν πρώτοις αναφέρεται  ότι το κτίριο-σύμβολο του δήμου είναι επί της ουσίας ανενεργό εξαιτίας δικαστικών διενέξεων, στη συνέχεια εμπλέκεται αδίκως και κατηγορείται το περιώνυμο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο ότι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του.

Όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο μοναδικός υπεύθυνος της άθλιας κατάστασης του περιπτέρου είναι ο ίδιος ο δήμος. Ο προηγούμενος ενοικιαστής έχει μηνύσει το δήμο για παράνομες παρακρατήσεις και από τη μεριά του ο δήμος τον έχει μηνύσει για χρέη. [1] Κουλουβάχατα δηλαδή, πιάσε το αβγό και κούρευτο…

Επίσης είναι γνωστό ότι το τουριστικό περίπτερο Παρά΄θιν΄ Αλός με έκταση 3000 τ.μ πριν από πολλές δεκαετίες έχει παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ (νύν  ΕΤΑΔ) στον δήμο Ζαχάρως με χρησιδάνειο διάρκειας 30 ετών, οπότε ο Δήμος καταβάλλει στην εταιρία 25000 ευρώ τον χρόνο. Κι αυτή η υψηλή καταβολή δίνεται όλο αυτόν τον καιρό ανεξαρτήτως εάν το περίπτερο λειτουργεί ή όχι, για τον λόγο ότι είναι κλειστό και εγκαταλειμμένο με την υπαιτιότητα του δήμου και μόνο. Γίνεται κατανοητό λοιπόν  σε όλους ο “πάμπλουτος δήμος μας κάθε μήνα σκορπά στο αέρα 2000 ευρώ για όλα αυτά τα χρόνια που το Παρά ΄Θιν΄Αλός παραμένει θεόκλειστο και εγκαταλειμμένο.

Αλήθεια με αυτά τα λεφτά κάθε μήνα πόσες τρύπες θα έκλειναν, το πόπολο αναστενάζει..

Τώρα πώς για τον κύριο δήμαρχο το περιβόητο Π.Δ. ενέχεται σε αυτή την πικρή ιστορία και μάλιστα δυσκολεύει τη λειτουργία είναι το μέγα ερώτημα.

Δηλαδή κύριε Δήμαρχε εάν δεν υπήρχε καν το Π.Δ. τότε το Παρά Θίν΄Αλώς θα λειτουργούσε;

Υπόψη από την άλλη  όλες οι καντίνες, από τη Νέδα έως τον Καϊάφα,  λειτουργούν και θριαμβεύουν και καλά κάνουν. Εκτός εάν και εκεί  ο δήμος σχεδίαζε τσιμεντοστρώσεις και μπετά.

Παρεμπιμτόντως ας πάμε και στο θέμα Π.Δ.. και Καϊάφας μια και έχει γίνει δημοτικό κρεσέντο!

Μια απλή ερώτηση: θα άρχιζαν τα έργα στον Καϊάφα εάν δεν είχαμε το Π.Δ;

Νομίζω ότι ξέχασε ο δήμαρχος ότι μετά μανίας υποστήριζε τόσα χρόνια, και ο ίδιος αλλά και πολλοί Δομέστιχοιτου γύρω του,   ότι το Π.Δ. και ο Καϊάφας  δεν έχουν καμία σχέση!

Κύριε δήμαρχε γιατί δεν το παραδέχεστε;

Σας θυμίζω επίσης ότι από πέρυσι που ο Σύριζα ενέταξε τα έργα του Καϊάφα στα ΕΣΠΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας το ανήγγειλε στο Περιφερειακό Συνέδριο της Πάτρας, δεν έχει γίνει από την πλευρά του δημάρχου ουδεμία σχετική αναφορά, αν και επανειλημμένως το είχαμε επισημάνει.

Αλλά τι λέω και τι επιζητώ μεταξωτές κορδέλες  όταν μαθαίνουμε ότι δεν σηκώνουν καν το τηλέφωνο σε βουλευτές του Σύριζα; Η ευχαριστήρια επιστολή μας μάρανε;

Αλήθεια γιατί τέτοια μονομερής και ψυχρή συμπεριφορά απέναντι στον Σύριζα, όταν περίπου όλοι οι Συριζαίοι δημότες όχι μόνο υποστήριξαν αλλά συστρατεύτηκαν κιόλας με τη νέα δημοτική αρχή, όπως έκαναν  αρκετοί δημοτικοί της σύμβουλοι;

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη, που έχουμε εκφράσει δημοσίως,  ότι το Π. Δ. θα χρησιμοποιηθεί ως ριζική δικαιολογία ως αποδιοπομπαίος τράγος για οποιαδήποτε μελλοντική δυσκολία και αναποδιά συμβεί. Πλέον αυτό γίνεται, όπως λένε οι νομικοί,  κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Προκειμένου δε να τα εμπεδώσουμε για τα καλά τα περί Π.Δ. ο δήμος μας υπενθυμίζει πως στις 6 Μαΐου θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του Προεδρικού Διατάγματος, καθώς οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η μελέτη στην οποία βασίστηκε η έκδοσή του, δεν περιέχει ακριβή στοιχεία σχετικά με το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής. [2]

Υπόψη στους προσφεύγοντες είναι και ο δήμος, πράγμα που αποσιωπάται. Εντάξει να προσφύγουν αυτοί που διακυβεύονται τα συμφέροντά τους όχι όμως και ο δήμος. Φυσικό είναι, όταν ένας έχει στην περιοχή, νόμιμα ή παράνομα, αλλουνού παπά βαγγέλιο, 100 στρέμματα και το Π.Δ. τα δεσμεύει από  φαραωνικές εκμεταλλεύσεις …που ο κύριος ορέγεται, όχι μόνο να προσφύγει αλλά και να το πολεμήσει και να το συκοφαντήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Ο δήμος ποιους λόγους έχει; Δεν πρέπει να υποστηρίζει τα συμφέροντα των πολλών και όχι των ολίγων;

Είναι σίγουρο και να με θυμηθείτε ότι το Π.Δ τελικά θα γίνει για τη νέα δημοτική αρχή μπούμερανγκ

[1] Ο τελευταίος ενοικιαστής του τουριστικού περιπτέρου  το πήρε με πλειοδοτικό διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2015, όπου προσέφερε  μίσθωμα 65.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, πλήρωσε συνολικό ποσό για μισθώματα δύο ετών και λίγων μηνών το ποσό των 21.250 ευρώ.

[2] Πολλές αναρτήσεις έχουμε κάνει γι αυτό το θέμα [κλικ ΕΔΩ,] όπως και για τα λαθεμένα στοιχεία που επικαλούνται. [κλικ ΕΔΩ Γνωστός και μη εξαιρετέος δε είναι και ο πρώτος επικαλούμενος [ Εν καιρώ θα τα πούμε μια και έχουμε όλα τα στοιχεία από την αρχή…Ας τα αφήσουμε …στο καρναβάλι!]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος