FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Θεοδωράκης – Μ. Πλέσσας πρώτη φορά μαζί για τους πυρόπληκτους της Ηλείας

Ημερομηνία: 17-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός
Μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης  διοργανώνει  στο Ηρώδειο  ο Γιάννης Τζουανόπουλος
-Οι δύο κορυφαίοι έλληνες συνθέτες μαζί με μια πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών σε μια συναυλία αλληλεγγύης

Η Ηλεία ξανά στις στάχτες 14 χρόνια μετά το τραγικό 2007 βιώνει και πάλι μια νέα μεγάλη καταστροφή και βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με έναν ακόμα επίσης καταστροφικό απολογισμό. Σπίτια, περιουσίες, το βιός εκατοντάδων κατοίκων κυρίως από την περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, χιλιάδες στρέμματα δάσους και αγροτικής γης, παραδόθηκαν στις φλόγες. Κρανίου τόπος όλη η περιοχή, εκεί πάνω στην αναγέννησή της…

Ακυρώνεται η συναυλία του Μισέλ Λεγκράν στο Ηρώδειο - Newsbeast

Η νέα αυτή τραγωδία δεν θα μπορούσε να μην ενεργοποιήσει τον γνωστό Ηλείο ραδιοφωνικό παραγωγό και στιχουργό Γιάννη Τζουανόπουλο που για μια ακόμα φορά, σήμανε γενικό προσκλητήριο στον καλλιτεχνικό κόσμο, με στόχο την εκ νέου στήριξη των πληγέντων πυροπαθών της Ηλείας. Στο κάλεσμά του, δυο κορυφαίοι έλληνες συνθέτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις μουσικές τους. Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μίμης Πλέσσας δεν έμειναν ασυγκίνητοι μπροστά στην νέα καταστροφή της Ηλείας που τόσες φορές τους φιλοξένησε και τους τίμησε στον Αι- Γιάννη στα Μακρίσια κι έτσι,  για πρώτη φορά στην μακρά ιστορία τους, διασταυρώνουν την τέχνη τους και συναντώνται επί σκηνής, στο Ηρώδειο, σε μια μεγάλη συναυλία περίπου στα τέλη του Σεπτέμβρη, όπου τα έσοδά της θα δοθούν στους πυρόπληκτους της Ηλείας. Μαζί τους πολλοί μεγάλοι έλληνες καλλιτέχνες θα «ντύσουν» με τις φωνές τους τραγούδια του Μίκη και του Μίμη Πλέσσα.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος ήδη «τρέχει» το οργανωτικό κομμάτι, αναμένοντας την τελική ημερομηνία της συναυλίας αφού εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη του Φεστιβάλ Αθηνών και της επιτροπής του Ηρωδείου και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν πιο αναλυτικές πληροφορίες για την νέα αυτή «σταυροφορία» για τους πυροπαθείς του νομού μας.  Επίσης έχουν ήδη ενημερωθεί οι βουλευτές του νομού, οι αυτοδιοικητικές αρχές και οι τοπικοί φορείς που ο καθένας από την πλευρά του  είναι διατεθειμένοι να  προσφέρουν την στήριξη τους για την άψογη διοργάνωση της συναυλίας.

Μπορεί να είναι εικόνα τον Giannis Tzouanopoulos, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Όπως αναφέρει ο κ. Τζουανόπουλος μιλώντας χθες στην Πρωινή και ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μίμης Πλέσσας, ανταποκρίθηκαν με πολύ συγκίνηση στην πρότασή του για την συναυλία στο Ηρώδειο και επιθυμούν από τα βάθη της καρδιάς τους, με τις μουσικές τους να στηρίξουν τους πυρόπληκτους της Ηλείας. «Είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι δύο έλληνες γίγαντες της μουσικής, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή συναυλία, δείχνοντας το δρόμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς.»

Το στιγμιότυπο είναι από την συναυλία αλληλεγγύης του 2007 για τους πυρόπληκτους της Ηλείας και πάλι στο Ηρώδειο όπου ο Μίκης υπό το βλέμμα του Λάκη Λαζόπουλο πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε.

 

Οι συναυλίες του 2007 στο Ηρώδειο με το Μίκη

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Τζουανόπουλος το 2007 κι ενώ η Ηλεία βρισκόνταν ακόμα μέσα στα αποκαϊδια, είχε επίσης διοργανώσει δύο μεγάλες και επιτυχημένες  συναυλίες στο Ηρώδειο στις 29 και 30 Σεπτέμβρη του 2007 μαζί με την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, την συμμετοχή 80 γνωστών ελλήνων καλλιτεχνών και παρουσιαστή το Λάκη Λαζόπουλο, για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του νομού μας. Τότε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και η ΤΕΔΚ Ηλείας, έθεσαν τις συναυλίες υπό την αιγίδα τους. Στο τέλος της συναυλίας ο Μίκης Θεοδωράκης από τις κερκίδες του Ηρωδείου και όλοι οι καλλιτέχνες επί σκηνής τραγούδησαν δυο από τα εμβληματικά τραγούδια του Μίκη, το «Περιγιάλι» και το «Δόξα τω Θεώ». Αξέχαστες πραγματικά στιγμές για τους χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Ηρώδειο τις δύο εκείνες μέρες, ενώ αντίστοιχες συναυλίες είχε διοργανώσει ο Γιάννης και στον Πύργο και στην Θεσσαλονίκη. Ανάλογες,  θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και στην νέα συναυλία στο Ηρώδειο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος