FOLLOW US: facebook twitter

«Θέλουμε δέσμευση και χρονοδιάγραμμα»-Στην αναγκαιότητα κατασκευής του δρόμου Πύργος- Τσακώνα συμφώνησαν

Ημερομηνία: 06-06-2022 | Συντάκτης:

-Στην αναγκαιότητα κατασκευής του δρόμου Πύργος- Τσακώνα συμφώνησαν στη χθεσινή σύσκεψη στην Κυπαρισσία οι οικονομικοί φορείς της Ηλείας και της Μεσσηνίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Πολιτική δέσμευση για την κατασκευή του δρόμου Πύργος-Καλόνερο-Τσακώνα, συνοδευόμενη από σαφές χρονοδιάγραμμα και χρηματοδοτικές πηγές, ζήτησαν χθες από την Κυπαρισσία οι εμπορικοί και παραγωγικοί φορείς της Ηλείας και της Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Δημήτρη Τερζή.

Ο κ. Τερζής άνοιξε τη σύσκεψη λέγοντας ότι η κατασκευή του δρόμου είναι αυτονόητο αίτημα που πρέπει να εκπληρωθεί το συντομότερο εφικτό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθούν από την κυβέρνηση σαφείς απαντήσεις.

«Η αναγκαιότητα της ζωής μας μας έφερε εδώ ώστε να μπει σε ένα χρονοδιάγραμμα κατασκευής το αυτονόητο, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Οι επαφές και οι συναντήσεις μάς έφεραν με μία φωνή εδώ να εκφράσουμε τη θέληση που υπάρχει και στους δύο νομούς για την κατασκευή του δρόμου. Θα κινητοποιήσουμε τα κέντρα αποφάσεων για να μπει σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου», τόνισε ο κ. Τερζής προαναγγέλλοντας ημερίδα στην οποία θα κληθούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των δύο νομών.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, δήλωσε αλληλέγγυος στην προσπάθεια, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί διαρκής αγώνας, όπως έγινε και με την Πατρών-Πύργου.

«Είμαστε αλληλέγγυοι. Από το 2014 που ο δρόμος διαχωρίστηκε, κατάντησε γιοφύρι της Άρτας. Ξέρουμε την ιστορία της Πατρών-Πύργου, που πέρασε από 40 κύματα. Ελπίζουμε ότι τώρα θα γίνει, αν και με την ακρίβεια βλέπουμε προβλήματα στα έργα. Για την αναγκαιότητα αυτοκινητόδρομου από τον Πύργο ως την Τσακώνα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Θα φέρει ασφάλεια, ανάπτυξη στην αγροτική παραγωγή και στον τουρισμό. Έχουμε τόσες ωραίες παραλίες που δεν έχουν αξιοποιηθεί. Ξέρουμε ότι υπάρχει το πρόβλημα με το ΣτΕ στον Καϊάφα και ότι μάλλον δεν υπάρχουν μελέτες. Για να πετύχουμε, θέλει συνέχεια και συνέπεια», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρότεινε τη συγκρότηση μιας επιτροπής που θα παρακολουθεί και θα συντονίζει.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Kρεστένων, Τάσος Καρνάρος, τόνισε ότι πρέπει να κλείσει το «δαχτυλίδι» της Πελοποννήσου για λόγους πρωτίστως ασφάλειας αλλά και αναπτυξιακούς.
«Είμαστε μια περιοχή αμιγώς αγροτική. Ο υπάρχων δρόμος έχει δημιουργήσει ατελείωτα προβλήματα αφού έχουμε κάθε μήνα –μπορεί και συχνότερα- σοβαρά ατυχήματα ή δυστυχήματα. Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα φέρει ασφάλεια από τον Πύργο ως την Τσακώνα και ανάπτυξη αμφίδρομη, και προς Καλαμάτα και προς Βαλκάνια. Είμαστε το τελευταίο κομμάτι της Ελλάδας χωρίς δρόμο.

Παλαιότερα είχε γίνει μια προσπάθεια με απαλλοτριώσεις ως το 2005, αλλά τα προβλήματα με το ΣτΕ αποδείχθηκαν απροσπέλαστα», είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ανέφερε πως η Ζαχάρω παραμένει αναξιοποίηση εξαιτίας της δυσκολίας πρόβασης που έχουν οι επισκέπτες σε μοναδικές τοποθεσίες όπως τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα ή οι παραλίες.

«Ο αυτοκινητόδρομος θα φέρει ανάπτυξη και ασφάλεια, διότι θα περιοριστούν τα ατυχήματα. Η Ζαχάρω είναι αναξιοποίητη, έχουμε τα Λουτρά, τις παραλίες και άλλες περιοχές, γιατί δεν υπάρχει άμεση και εύκολη πρόσβαση. Δεν νοείται ανάπτυξη και τουρισμός χωρίς να υπάρχει αυτοκινητόδρομος. Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε», επισήμανε.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγ. Ξυγκώρος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία Ηλείων και Μεσσήνιων, εκφράζοντας την υποστήριξή του στο αίτημα κατασκευής του δρόμου.

«Ο δρόμος αφορά όλη την περιοχή, μας αφορά όλους! Η Ηλεία και η Δυτική Μεσσηνία είναι δυο πολύ παραγωγικές περιοχές και πρέπει κάποια στιγμή να γίνει αντιληπτό από όλους ότι δεν γίνεται μόνο με τα λόγια να προσπαθούμε να αναδείξουμε τις περιοχές μας. Χαρήκαμε που ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το Πάτρα – Πύργος, το επόμενο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι χρονοδιάγραμμα και δέσμευση για το υπόλοιπο του δρόμου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος