FOLLOW US: facebook twitter

Θέλω το σπίτι μου ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι

Ημερομηνία: 31-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Εάν θέλετε το σπίτι σας ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, χωρίς να ξοδεύετε άδικα τα χρήματά σας  σε πολυδάπανα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, σας προτείνουμε την θερμομόνωση του κτιρίου σας με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τα πιο ποιοτικά και αξιόπιστα μονωτικά υλικά, που χρησιμοποιούνται στο χώρο των μονώσεων.

Ενδεικτικά, οι θερμικές απώλειες από μια ταράτσα χωρίς μόνωση ή από ένα ελλιπώς (ή παντελώς) μονωμένο δώμα φτάνουν έως και το 65%, ειδικά για τους χώρους του τελευταίου ορόφου, ενώ οι θερμικές απώλειες από μια τοιχοποιία χωρίς μόνωση αγγίζουν το 35%.

Με την σωστή θερμομόνωση θα επιτύχετε την θερμική άνεση που επιθυμείτε κατά τη διάρκεια όλων των εποχών, προστατευμένοι  από  όλες τις καιρικές συνθήκες  και κλιματολογικές αλλαγές – όσο ακραίες και να είναι

Η Εσωτερική Θερμομόνωση έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

Με την εφαρμογή της εσωτερικής θερμομόνωσης τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι άμεσα, καθώς η θερμομόνωση βρίσκεται πριν από τα δομικά στοιχεία του τοίχου, με αποτέλεσμα το κτίριο εσωτερικά να θερμαίνεται γρηγορότερα το χειμώνα και να ψύχεται πιο εύκολα το καλοκαίρι.

Το θερμομονωτικό υλικό δεν είναι εκτεθειμένο στο περιβάλλον και τις καιρικές μεταβολές, γι’ αυτό και δεν απαιτείται και ιδιαίτερη προστασία του.

Επειδή όλες οι εργασίες στην εσωτερική θερμομόνωση γίνονται στο εσωτερικό του κτιρίου, μπορούν να πραγματοποιηθούν οποτεδήποτε μέσα στον χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Δεν αλλάζει η οπτική εικόνα του κτιρίου καθώς δεν πραγματοποιείται καμία εργασία στην εξωτερική πλευρά των τοίχων.

Δεν έχει ημερομηνία λήξης, καθώς η μόνωση βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Εκτός από την παροχή της απαιτούμενης θερμομόνωσης, τα μονωτικά υλικά (ορυκτοβάμβακας& γυψοσανίδα) προσφέρουν και ακουστική μόνωση.

Είναι οικονομική και το κόστος κατασκευής αποσβένεται μέσα σε πέντε έτη.

Μονώσεις Ταρατσών

Θερμομόνωση ταράτσας – κλασική συμβατική μόνωση.

Η κλασική συμβατική μόνωση ταράτσας αποτελεί την πιο διαδεδομένη και την πλέον αξιόπιστη λύση στις μονώσεις ταρατσών .

Το προνόμιο της κλασικής συμβατικής μόνωσης είναι ότι τα θερμομονωτικά υλικά είναι προστατευμένα από το υλικό ρύσεων και την στεγανοποίηση, με αποτέλεσμα να προσφέρουν το μέγιστο των ιδιοτήτων τους.

Τρόπος Εφαρμογής:

Καθαρισμός όλης της επιφάνειας, εξομάλυνση αυτής και ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων.

Επάλειψη με ασφαλτικό γαλάκτωμα σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας για τη δημιουργία φράγματος υδρατμών. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται η συσσώρευση υγρασίας με την μορφή υδρατμών από το εσωτερικό του σπιτιού προς την μονωμένη επιφάνεια.

Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης  τουλάχιστον 5 εκατοστών πάχους.

Ακολουθεί η θερμοσυγκόλληση του ασφαλτόπανου , με άνω επικάλυψη ορυκτής λευκής ψηφίδας, με ελαστικότητα στους -20 °C  . Η θερμοσυγκόλληση του ασφαλτοπάνου στο υπόστρωμα γίνεται με τη χρήση κατάλληλου φλόγιστρου. Τα ασφαλτόπανασυγκολλούνται το ένα παράλληλα με το άλλο, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη ροή του νερού..

Επιπλέον σφραγίζεται όλη η περιφέρεια, στο σημείο όπου η άκρη του ασφαλτοπάνου συναντά το στηθαίο ή τον τοίχο. Με αυτή τη μέθοδο ουσιαστικά μηδενίζονται οι πιθανότητες αποκόλλησης του ασφαλτοπάνου από την περιφέρεια παρ’ όλη την καταπόνηση που υφίστανται. Είναι δυνατή η τοποθέτηση πλακών, για την πλήρη βατότητα.

Οι μονώσεις ταρατσών με την κλασική συμβατική μέθοδο, έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

Η κλασική συμβατική μόνωση ταράτσας, προσφέρει 100% προστασία κατά της υγρασίας που προέρχεται από εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες.

Μειώνει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, τις συνέπειες των κλιματολογικών επιδράσεων (ζέστη, κρύο).

Δεν υφίσταται καθίζηση, όπως άλλες μονώσεις ταρατσών, και ακολουθεί πλήρως τις συστολές και διαστολές της μονωμένης επιφάνειας, χάρη στα ελαστομερή υλικά.

Έχει απόλυτη πρόσφυση σε όλα τα δομικά υλικά.

Είναι οικονομική και το κόστος κατασκευής αποσβένεται μέσα σε τρία έτη.

Προσφέρει οικονομία έως και 65% στην κατανάλωση ενέργειας.

Έχει πολύ μικρό βάρος (περίπου 35 kg/m2), άρα είναι κατάλληλη και για περιπτώσεις που η χρήση βαρύτερων υλικών δεν είναι δυνατή, λόγω στατικής ανεπάρκειας της κατασκευής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος