FOLLOW US: facebook twitter

Θάνατος Έλληνα μετανάστη στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας – Διαδήλωση στη Γερμανία (Βίντεο)

Ημερομηνία: 08-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ένας Ελληνας μετανάστης , ο Γιώργος Ζαντιώτης, 24 ετών, πέθανε σε αστυνομικό τμήμα στο Wuppertal της Γερμανίας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, την Τρίτη, ενώ βρισκόταν σε κράτηση. Το γεγονός αποσιωπήθηκε από τη γερμανική αστυνομία και έγινε γνωστό μετά από πέντε μέρες όταν στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα βίντεο.

Στα social media από χθες Κυριακή εκφράζεται οργή από χρήστες και το hashtag #GiorgouZantioti ανεβαίνει με πληροφορίες και σχόλια τόσο από Ελλάδα όσο και από Γερμανία. Πολλοί συγκρίνουν τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη με εκείνον του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ τον Μάιο 2020, που είχε συνταράξει την Αμερική.

Οι αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν τελικά τον θάνατο του Έλληνα μετανάστη μετά την κυκλοφορία του βίντεο. Σε αυτό αρκετοί αστυνομικοί προσπαθούν να ακινητοποιήσουν έναν άνδρα που βρίσκεται στο έδαφος. Το άτομο που βιντεοσκοπεί διαμαρτύρεται για τη σύλληψη και κλαίει, ενώ φωνάζει στους αστυνομικούς ότι βιαιοπραγούν σε ένα παιδί.

Η εισαγγελία της πόλης απαντώντας σε ερώτηση του ΜΜΕ “Neues Deutschland” ανέφερε πως ένας οδηγός ταξί είχε καλέσει την αστυνομία για να παραπονεθεί για κάποιους ανθρώπους. Σύμφωνα με την εισαγγελία η αστυνομία που έφτασε βρήκε έναν «ιδιαίτερα επιθετικό» άνδρα και την αδελφή του. Ο άνδρας εξουδετερώθηκε και τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση. Αφού ο άνδρας τελικά πέθανε, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο.

Η εισαγγελία του Βούπερταλ, σύμφωνα με “Neues Deutschland” έδωσε εντολή για νεκροψία. Με βάση την εκδοχή της εισαγγελίας δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας συνδεόταν με το θάνατο του νεαρού και αναμενόταν ακόμη η τοξικολογική έκθεση, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι ο άνδρας είχε καταναλώσει ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χθες στην ίδια πόλη έγινε διαδήλωση για τον θάνατο του Έλληνα μετανάστη.

newscenter.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος