FOLLOW US: facebook twitter

Θα δώσει προσωρινά λύση στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 27-01-2023 | Συντάκτης:
  • Εμμένει στην κοινή θέση των φορέων για ένταξη στο Άγονο  Α’

Την  πρόσφατη κατάθεση τροπολογίας η οποία προβλέπει οικονομικά κίνητρα για ιατρούς Ε.Σ.Υ., οι οποίοι θα δεχθούν να μετακινηθούν για βραχύ χρονικό διάστημα προς Νοσοκομεία τα οποία έχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, σχολιάζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας, τονίζοντας ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση αφού έτσι ίσως καταστεί εφικτό να αντιμετωπιστούν προσωρινά κάποια από τα μεγάλα προβλήματα ελλείψεων σε ιατρούς από τα οποία υποφέρει και το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Χρήστος Γιαννικούλης ανάλογη πρόταση είχε καταθέσει  ο Σύλλογός κατά την  τελευταία επίσκεψη φορέων της πόλης και του Δημοτικού Συμβουλίου στο Υπουργείο Υγείας  στις 9/12/2022. «Ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο, ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση κατά την οποία αποδώσει όπως και θέλουμε να ελπίζουμε, δεν θα συνιστά παρά απλώς βραχυπρόθεσμη  αντιμετώπιση του προβλήματος του Γ.Ν. Ηλείας. Ως μεσοπρόθεσμη λύση προκρίνουμε, εμμένοντας σε αυτήν, την κοινή πλέον θέση όλων των φορέων της πόλης περί ένταξης των δημοσίων δομών υγείας στην Ηλεία σε καθεστώς Αγόνου Α΄ ενώ  ως μακροπρόθεσμη προοπτική ισχύει η πρότασή μας περί ανασυγκρότησης του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας (μόνιμα αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συλλόγου για όποιον ενδιαφέρεται).

Τέλος υπενθυμίζουμε το αυτονόητο: κύριος αιτιολογικός παράγων για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και πανελλαδικά, είναι η χαώδης διαφορά επιπέδου μισθών και συνθηκών εργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των περισσοτέρων κρατών της Ε.Ε. με οργανωμένο σύστημα υγείας,  η οποία θα πρέπει να καλυφθεί το ταχύτερο δυνατό εάν η Πολιτεία επιθυμεί πραγματικά την συγκρότηση ενός στιβαρού και άρτιου Εθνικού Συστήματος Υγείας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος