FOLLOW US: facebook twitter

Τη θεωρία των δύο άκρων επαναφέρει ο Συρίγος για τη Σταυρούπολη

Ημερομηνία: 30-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι μαθητές και γονείς φοβήθηκαν τους διαδηλωτές έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κατηγορώντας τους ότι βιαιοπράγησαν. «Ο κ. Συρίγος συνεχίζει την κυβερνητική γραμμή ξεπλύματος των νεοναζί» απαντά ο Ν. Ηλιόπουλος.


Εξοργιστικές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος αναφερόμενος στις δολοφονικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη απορρίπτει τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση προσφέρει κάλυψη στη Χρυσή Αυγή, επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων και επιχειρεί να εξισώσει τους φασίστες με το αντιφασιστικό κίνημα.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ επανέλαβε πολλές φορές ότι πρέπει τα κόμματα να καταδικάζουν την βία «από όπου και να προέρχεται». Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Νίκου Παππά στην ίδια εκπομπή ότι η κυβέρνηση δεν καταδικάζει τη βία που προέρχεται από τους φασίστες ο υφυπουργός ισχυρίστηκε πως υπουργοί της κυβέρνησης ήταν αυτοί που την περίοδο 2013 – 2014 ξεκίνησαν τη διαδικασία εναντίον της Χρυσής Αυγής αλλά και ότι η δίκη διήρκησε πολύ επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζοντας μάλιστα πως η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που έστειλε στη φυλακή τα φαντάσματα της ναζιστικής οργάνωσης.

«Δίπλα στους μαθητές και τους γονείς έχουν αρχίσει και εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, του α’, του β’, οι οποίοι έρχονται δήθεν για να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους γονείς τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μαθητές φοβισμένοι δεν πάνε στο σχολείο» εκτίμησε μάλιστα ο κ. Συρίγος.

«Βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες»

Όταν ο δημοσιογράφος τον διέκοψε για να να ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με το εάν είναι δυνατόν να φοβούνται  τους συνδικαλιστές και εκπροσώπους κοινωνικούς φορέων και όχι τις ρίψεις μολότοφ, δεν δίστασε να υποστηρίξει πως οι ακροδεξιοί κουκουλοφόροι έριξαν τις μολότοφ μέσα από το σχολείο χθες και πως προχθές «ήταν και άλλοι από έξω οι οποίοι κοπανάγανε κόσμο. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται. Δεν υπάρχει καλή αριστερή και κακή ακροδεξιά».

«Βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες» είπε και επέμεινε ότι την Τρίτη ήταν άλλοι από τους χρυσαυγίτες εκτός του κτιρίου, αγνοώντας επιδεικτικά ότι την αιματηρή επίθεση εκείνης της ημέρας εξαπέλυσαν φασίστες με λοστούς και μαχαίρια κατά νεολαίων της αριστερής φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ τραυματίζοντας δυο άτομα.

Κληθείς να ξεκαθαρίσει ποιοι ήταν μέσα και ποιοι έξω δήλωσε πως από ό,τι φαίνεται μέσα ήταν ακροδεξιοί και πως από έξω είδε «να συμπλέκονται, άτομα εκτός σχολείου, φοιτητές, οι οποίοι είχαν πάει εκεί και αλληλλοσυμπλέκονταν με ανθρώπους που ήταν εκεί μέσα. Αλλά και είδα ομάδες από έξω έτοιμες να ρίξουν με ρόπαλα ξύλο κλπ»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Συρίγος συνεχίζει την γραμμή ξεπλύματος των νεοναζί

Απαντώντας στα παραπάνω ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει πως «ο κ. Συρίγος συνεχίζοντας την κυβερνητική γραμμή ξεπλύματος των νεοναζί αρνήθηκε να παραδεχτεί την πραγματικότητα. Η δημοκρατική αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στον φασισμό δεν μπορεί να εξισώνεται με την νεοναζιστική δράση.

«Στην Σταυρούπολη ζήσαμε τη δράση οργανωμένων νεοναζί με οπλισμό και μαχαίρια» σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι «διαρκώς αναβαθμίζει τις ακροδεξιές φωνές στο εσωτερικό της και δείχνει ανοχή σε φασιστικές πρακτικές φέρει μεγάλη ευθύνη».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος