FOLLOW US: facebook twitter

Τέχνη στο Αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου

Ημερομηνία: 13-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
-Σε εξέλιξη το Φεστιβάλ γκράφιτι με τίτλο «Αλλάζουμε την Πόλη» που συνδιοργανώνουν Δήμος Ήλιδας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με σύνθημά τους «πόσο γκρι αντέχεις; Η πόλη αλλάζει», μια  διάσημη πλέον για τις δράσεις της ομάδα νέων καλλιτεχνών, η Art in Progress αναλαμβάνει  έως τις 30 Οκτωβρίου μια εικαστική παρέμβαση και δράση στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο αλιευτικό λιμανάκι του Παλουκίου, όπου θα φιλοτεχνήσει μια τοιχογραφία στα τοιχία της προκυμαίας!

Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος Ήλιδας σε πρώτη φάση, προχωρά στην αισθητική αναβάθμιση του Αλιευτικού Καταφυγίου στο Παλούκι και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υλοποιεί τη δράση «Αλλάζουμε την Πόλη».

Το πρωί της Δευτέρας, Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης, επισκέφτηκαν το χώρο όπου δημιουργούν οι καλλιτέχνες, συνομίλησαν μαζί τους και καθόρισαν τις επόμενες δράσεις τέτοιας υφής που θα πραγματοποιηθούν και στην Αμαλιάδα.

Να σημειωθεί πως πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη αυτή δράση, είναι και τα εικαστικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους της περιοχής να γνωρίσουν βιωματικά την τεχνοτροπία της «τέχνης του δρόμου» σε τοιχογραφίες και άλλες τεχνικές.

Την καλλιτεχνική δημιουργία και την πραγματοποίηση των βιωματικών εργαστηρίων θα αναλάβει η Art in Progress, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία εδώ και μερικούς μήνες υλοποιεί αντίστοιχη δράση στη πόλη της Πάτρας για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στα συγκεκριμένα εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Υλοποιούμε μια παλιά μας ιδέα»

Η εικαστική παρέμβαση που υλοποιείται στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού, αναβαθμίζει αισθητικά την περιοχή με δημιουργίες καλλιτεχνών που θα μετατρέψουν τους γκρίζους τοίχους σε έργα τέχνης και την όλη περιοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του Δήμου.

Όπως δήλωσε ο κ Γιάννης Λυμπέρης : «Ήδη ξεκινήσαμε την υλοποίηση μιας παλιάς ιδέας, δηλαδή να ομορφύνουμε με γκράφιτι ένα ακόμα στολίδι του Δήμου μας, το αλιευτικό καταφύγιο. Η μορφή, αισθητικά, που θα πάρει με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, σίγουρα θα είναι καλύτερη και βέβαια θα ικανοποιήσει όλους όσοι έρχονται στο μικρό λιμανάκι του Δήμου μας.

Πρόκειται για σύμπραξη του Δήμου Ήλιδας  με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σήμερα είναι μαζί μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης που είναι και ο ιθύνων νους και τον οποίο ευχαριστούμε. Το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσουν οι καλλιτέχνες θα ικανοποιήσει και ήδη οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές».

Στις δηλώσεις του ο κ. Νίκος Κοροβέσης ανέφερε : «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δείχνει στην πράξη πως βλέπει τον πολιτισμό με «άλλο μάτι». Η αλληλεπίδραση της Περιφέρειας με τον Δήμο Ήλιδας σήμερα παίρνει «σάρκα και οστά» με το Art in Progres. . Σήμερα ομορφαίνουμε το Παλούκι και θα πρέπει να τονίσω πως αυτές οι δράσεις πολιτισμού θα επεκταθούν και στην πόλη της Αμαλιάδας».

«Συνεχίζουμε στη τεχνική ανακατασκευή του καταφυγίου»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γιώργος Μπακέλας  συμπληρωσε ότι: «Από την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία της Αμαλιάδας, τα οποία και συμμετέχουν σε αυτή τη δράση, θα επισκεφτούν το λιμανάκι του Παλουκίου για να δουν από κοντά τα αποτελέσματα. Να αναφέρω  πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε και στη τεχνική ανακατασκευή του καταφυγίου, όσον αφορά τις δομές του – ηλεκτροφωτισμός, νερό κ.α. – όσο και την τεχνική ανάπλασή του. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πάλεψαν για την υλοποίηση αυτής της δράσης και να υποσχεθώ πως ό,τι εμείς κάνουμε θα έχει πάντα  θετικό αντίκρισμα στους κατοίκους του Δήμου Ήλιδας».

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και καταλυμάτων περιοχής Κουρούας και Παλουκίου κ. Γιάννης Πανουτσόπουλος, επεσήμανε :  «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, την «αγκαλιάσαμε» και φιλοξενήσαμε τους ανθρώπους της Art in Progress. Θα πρέπει ο κόσμος, με την παράδοση του από τους καλλιτέχνες, να το αγαπήσει και να το προστατεύσει. Μακάρι να πολλαπλασιαστούν τέτοιου είδους προσπάθειες στο Δήμο μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος