FOLLOW US: facebook twitter

«Τέχνη και πατρίδα»: 2η Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κρίστο Χάσα στον Πολυχώρο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Mε την υποστήριξη του δήμου Ήλιδας και της Αλβανικής Πρεσβείας

Την 2η ατομική του έκθεση ζωγραφικής, παρουσιάζει στην Αμαλιάδα μετά από 18 χρόνια, ο ζωγράφος και δάσκαλος των εικαστικών τμημάτων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας Κρίστο Χάσα.

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ήλιδας και τη συμμετοχή της Αλβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Δήμου GRAMSH Αλβανίας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του δήμου Ήλιδας.  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 18:30 μ.μ., ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει ο δάσκαλος του Κρίστο Χάσα, στα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική, κ. Napoleon Sava τον οποίο εξακολουθεί να τον βλέπει ως δάσκαλό του και να τον σέβεται πάντα.

Η έκθεση του Κρίστο Χάσα έχει τον τίτλο «Τέχνη και πατρίδα» γιατί όπως έχει και ο ίδιος δηλώσει έχει δύο πατρίδες μέσα στην καρδιά του, την Αλβανία και την Ελλάδα και εν προκειμένω την Αμαλιάδα στην οποία ζει και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά και δημιουργικά πάνω από 25 χρόνια, γι αυτό και νοιώθει Αμαλιαδαίος. Ενσωματωμένος πλήρως στην τοπική κοινωνία με μεγάλη προσφορά στις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις της περιοχής.  Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 60 έργα του, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 10 χρόνια και αρκετά από αυτά έχουν ταξιδέψει και διακριθεί σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής.

Ο Κρίστο Χάσα ευχαριστεί τον Δήμο Ήλιδας, όπως και όλους τους Αμαλιαδαίους, για την υποστήριξη που είχα για την έκθεση αυτή. «Η στήριξη του κόσμου μου δίνει δύναμη και κουράγιο να δουλεύω ακόμα περισσότερο για να συνεισφέρω στα πολιτισμικά πράγματα του τόπου μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος