FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρισμός τάφρων-διωρύγων και συντήρηση του εξοπλισμού: Τέθηκαν οι προτεραιότητες για να ξαναμπεί σε λειτουργία ο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού

Ημερομηνία: 17-02-2020 | Συντάκτης:
Τέθηκαν οι προτεραιότητες για να ξαναμπεί σε λειτουργία ο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού, τα προβλήματα που αφορούν τη συντήρηση του αρδευτικού δικτύου καθώς οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον καθαρισμό των τάφρων και διωρύγων Αλφειού και Πηνειού όπως και για τη συντήρηση του μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού υπό την προεδρία του Τάσου Αλτάνη.

Η συνεδρίαση είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα, ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε αρχικά όλους όσοι τον πρότειναν για τη θέση του προέδρου και κυρίως τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του και τόνισε ότι για τον ίδιο είναι μεγάλη η τιμή και η ευθύνη.

Όπως τονίστηκε, θα ζητηθεί η συνεργασία της Περιφέρειας καθώς και η παρέμβαση της πολιτείας για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της λειτουργίας των εγγειοβελτιωτικών έργων του νομού για την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και ενέργειας. Επισημάνθηκαν επίσης τα προβλήματα των αντλιοστασίων άρδευσης και του υπόγειου δικτύου, λόγων των παλαιότητάς τους καθώς και ότι υπάρχει αδυναμία συντήρησης με το σύστημα αυτοχρηματοδότησης, το οποίο όπως ειπώθηκε με δυσκολία καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας τους και δεν μπορεί να καλύψει τις δαπάνες επαρκούς συντήρησης. Ο κ. Αλτάνης επισήμανε τέλος ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα έτσι ώστε ο ΓΟΕΒ να ξαναμπεί σε τροχιά λειτουργίας και δημιουργίας. «Με τη συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με την Περιφέρεια θα πρέπει να δώσουμε λύσεις για να μπορέσουν οι καλλιεργητές αγρότες μας να ποτίσουν χωρίς προβλήματα  στην νέα αρδευτική περίοδο. Πρέπει για το μεγάλο εγγειοβελτιωτικό έργο να αξιοποιήσουμε κάθε αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα βρούμε μπροστά μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος